logo

zo ben ik Zo ben ik     . Wat een ramp!

   

Naar de winkel toe om even een mobieltje te gaan kopen...

Ik wou een mobieltje kopen, want mijn oude Nokia 2320 classic begon ouderdomsverschijnselen te krijgen. De batterij deed het niet goed meer en het bereik van het netwerk werd minder. Eerlijk toegegeven vind ik het wel jammer, want ik ben erg aan hem gehecht. Ik hoef al die toestanden niet, ik wil bellen en meer niet.
Telefoons kunnen tegenwoordig wippen, wappen, woppen, floppen, duppen, doppen en weet ik veel allemaal meer, maar dat wil ik allemaal niet. Ik wil gewoon kunnen bellen en meer niet! Eigenlijk stelde ik niet veel eisen aan dat ding, bellen, dat is voor mij het belangrijkste.

Eigenlijk had ik nog wel een wensje, maar dat bleek onmogelijk te zijn. Het voordeel van deze oude nokia was dat hij het ook deed op mijn tomtom. Ik heb de tomtom rider op de scooter, want ik ga wel eens naar het buitenland met de scooter en kan dan onderweg lekker hands-free bellen. Maar na een paar toestellen geprobeerd te hebben, bleek dit een utopie te worden. Nog erger wordt het als je naar een winkel gaat.

De medewerker zal je dan heel vriendelijk helpen om jou zoveel mogelijk geld uit je zak te laten halen.
‘Wilt u een Nokia, Apple, Lg, Samsung, Huawei, Archos of een Asus. En welke provider wilt u? We hebben Simyo, Tele2, Ben, T-mobile, Telford, Youfone, Vodafoon, Hollands nieuwe, Simpel….’

STOOOOOOOOOOOOOOPPPPPPPP!!!!! Pffffff…’

‘Maar ik heb ook een hele speciale aanbieding voor u en dat is een i-phone voor maar 249 euro per maand en daar krijgt u dan ook ……’

‘STOOOOOOOOOOOOOOPPPPPPPP!!!!!…'

'Ik wil alleen maar een telefoon waar ik mee kan bellen!’ ‘Bellen? Dat is zo ouderwets mevrouw! Tegenwoordig doet iedereen aan whatsapp en dat…’
‘Mag ik Godverdomme nu zelf uit maken wat ik koop of hoe zit dat!’
‘Ik probeer u alleen maar te helpen hoor’
‘Ja met mijn centen uit me zak te kloppen ja!’

Ik ging ‘verstandiger wijs’ maar eens op internet kijken. Eh… of dat nou ook zo verstandig is… Je hebt er inmiddels een dagtaak aan om een ‘gewoon’ mobieltje te vinden en wel voor een redelijke prijs. Ik had inmiddels wel geleerd dat het toestel simlock vrij moest zijn. Ik bel niet zo veel met de mobiel en heb een abonnementje bij simpel voor maar 10 euro per maand en daarmee kan ik onbeperkt bellen en dat is voor mij meer dan zat.

Nou heb ik een tablet van Samsung en daar ben ik zeer tevreden over en doet wat ik graag wil en nu las ik dat hij goed kan ‘communiceren’ en ‘synchroniseren’ met een Samsung telefoon. Ook zijn de instellingen en apps van de apparaten gelijk, want daar schijnt ook al een verschil tussen te zitten met andere merken en omdat ik mijn Samsung tablet aardig ken, was de keus gemaakt en werd het een Samsung.
Maar als je dan eindelijk denk een keus te hebben gemaakt, dan kan je dat ook weer vergeten, want Samsung heeft iets van honderd modellen!
Je hebt tegenwoordig een dagtaak om een telefoontje te kopen! Ik wou niet meer dan 150 euro uitgeven en daarmee slonk de keus al drastisch. Ook lees ik het commentaar van de kopers en die zijn soms niet mals. Maar je leert er wel veel van, want er staan soms belangrijke dingen die jij wel eens kan vergeten.
Na een dag zoeken vond ik dan uiteindelijk een mobieltje het werd de Samsung galaxy core prime, een leuk toestelletje.

Vroeger ging je naar de ptt-winkel, daar kon je dan een toestel kopen of huren en die toestellen waren vaak van tdk en that’s all! Nu heb je er een dagtaak aan om een redelijk toestel te vinden.
Prijzen van 600 tot 1600 euro schijnt ‘normaal’ te zijn. Een leuk toestelletje beneden de 50 euro is tegenwoordig niet meer te koop.

Waarom ik toch op Samsung viel? Mijn tv is van Samsung, de receiver is van Samsung en mijn tablet is ook van Samsung. Ik ben heel tevreden over dat merk en het communiceert lekker met elkaar.

Oké, rampenplan 1 is nu klaar, nu treed rampenplan 2 in werking en dat is overgaan tot koop. Nou kan ik dat toestel wel op internet kopen, dan heb ik geen last van een opdringerige verkoper, maar ik wil eerst dat ding in mijn handen hebben, ik wil hem voelen, aanraken, bekijken pas als dat goed is koop ik hem.
Ik ging naar de Phone house en vroeg het toestel wat ik wilde hebben. Vreemd genoeg mocht ik hem niet proberen zonder te betalen. Dus als ik niet tevreden ben, dan zit ik met het toestel opgescheept, vreemd van Phone house. Maar ik kocht hem toch en ging als een speer naar huis, want het weer was nou niet echt zo van ik ga even een terrasje pakken in de stromende regen.
Na vele dingen geprobeerd te hebben, beviel hij me goed… en… en wonder boven wonder deed hij het zelfs op de tomtom, dus was ik nog blijer!

Maar gelukkig hoef ik voorlopig geen mobieltje meer te kopen, je hebt er een flinke dag taak aan.

   

end
 
home
home