vlees Wist je dat...     .

WortelBloemkool & broccoliEierschalen

We lopen wel te gillen en te geiten dat we teveeel voedsel weggooien, maar wist je dat we veel meer dingen kunnen eten wat je misschien niet wist?
Hier zie je heel veel dingen die je gewoon kan eten en zelfs gezonder zijn dan eigenlijk het product zelf.

Wortel
wortelWe stouwen aardig wat wortels naar binnen per jaar, daar is op zich niets mis mee, want wortel is heel goed en gezond. Maar waarom gooien we in Godsnaam het groen van de wortel toch steeds weg. Dit is namelijk ook heel gezond en smaakt zalig. Het groen niet koken, maar rauw hakken, heel fijn en doe dit door de worteltjes.
Jou worteltjes krijgen dan een heerlijke smaakboost en je gooit dan ook minder eten weg.

Bloemkool & broccoli
bloemBloemkool en broccoli kan je zowel rauw als gekookt eten. Sommige mensen gooien er een lekker sausje over heen, want dat vinden we lekker en daar is niets mis mee, dat doe ik ook wel eens.
Maar ook hier geldt weer waarom we nou weer die groene bladeren weg gooien. De binnennerf wegsnijden want die is taai en kook de bladeren gewoon mee met de bloemkool en broccoli. Fijn snijden en dan bij het gerecht geven.

eiEierschalen
Eierschalen is heel gezond om te eten en je krijgt gelijk de hoeveelheid kalk die je nodig hebt binnen. Natuurlijk kan je ze niet zo eten, daar moet je wel even iets voor doen.
Maak de schalen goed schoon onder warm water en doe de schalen in een blender. Vermaal het tot poeder en doe dagelijks 1 tot 2 theelepels door het eten. Dit proef je niet, maar je krijgt het wel naar binnen.

end
 
home