logo

00   Verrottingsproces

Ik ben gek op knoflook en uien. Ik mag bijna wel zeggen dat ik er verslaaft aan ben. Niet vanwege de lucht, maar ze geven kracht aan het voedsel. Soms is het voedsel een beetje weeïg van smaak en de meeste mensen donderen dan gelijk een pond zout er op, maar knoflook en uien is een betere en gezondere oplossing.
Er zit wel een nadeeltje aan deze lekkernij vast... de zeer sterke aromatische aroma die ook na het verorberen van dit Goddelijke goedje door allerlei poriën van je lichaam uitvliegen.
Als je in de winkel staat, zie je mensen om zich heen kijken of ze wel in de goede winkel zijn en niet in een crematorium, want ze vinden dat er toch wel een enorme penetrante verrottings lucht hangt. Natuurlijk ruik jij niets, want jij bent allang gewend aan deze Goddelijke aroma. Als je niets doet, ben je de klos, want men weet dan dat jij die aroma verspreidt, dus doe je met de massa heel onschuldig mee en ga je ook kijken waar die 'stank' vandaan komt. Het effect is leuker in een overvolle bus, tram of trein! Je fan heeft er geen hekel aan en die herken je gelijk, want ook hij/zij ruikt het niet en is zelf ook verslaaft aan dit Goddelijke voedsel die ook nog eens heel gezond is.

Uien hebben een iets andere uitwerking. Die verlaten ook wel het lichaam, maar die laat meer van zich 'horen' Hierbij heb je wel een probleem als je in zo'n overvolle bus of tram staat. Maar echt inhouden kan je het ook niet, want je maag wil het kwijt. Dus doe je je uiterste best om het zo zachtjes mogelijk er uit te laten komen. En op dat moment wil dat niet lukken en komt er harde natte blubber-achtige wind zo vanuit je darmen de buitenlucht in! In zo'n geval sta je dus echt helemaal voor je weet wel en menig boze blikken staren je aan.
En je zal net zien... de aromatische dampen die er dan uit komen, maken het nog erger. Dus maken dat je wegkomt!

Bij een lange rij van de supermarkt kassa is het wel leuk. Je moet zorgen dat er een oud omaatje voor je staat. Jij blij dat je er een gelaten hebt die je totaal niet hoort, maar stinkt des te beter!
Onschuldig zeg je dan tegen het oude omaatje: ‘Mevrouw, kon u zich nou niet even inhouden!’

Niet alleen lekker, maar ook lol!

00
 
home
home