logo

00   Vakantie

Zodra de lente in aantocht is, krijgen de mensen de kriebels en willen dan een massale uittocht houden, of te wel op vakantie.

Nou is vakantie leuk, want je ziet eens wat anders en je slaapt lekker in een bed waar anderen voor jou van alles in wat gedaan hebben. Bij sommige hotels kan je dat goed zien en soms zelfs ruiken! Maar omdat het in een hotel niet altijd even fijn is gaan wij kamperen, dat vinden wij fijn! Een caravan mee nemen is wel een aardige optie, maar sommige nemen een tentje mee.... eh er zijn een paar bij die hebben een bungalow-tent, zoiets met vijf kamers en alle luxe voor handen.
De gene die een tentje mee nemen, die herken je de volgende dag gelijk! Die lopen een beetje krom en klagen dat ze klote hebben geslapen.

Op sommige campings kan je een sta-caravan huren voor een gigantisch bedrag. Nou vraag ik me wel af waarom het een sta-caravan heet, want je mag er echt wel in zitten en liggen, als je wilt ook hangen, of als je een zweefteef bent mag je ook er in zweven.
Je moet dan wel je eigen beddegoed mee nemen, dus dat is wel een stukje veiliger.
Schijnbaar is iemand het er mee eens, want een sta-caravan heet tegenwoordig een mobile-home.
Nou is zo'n caravan een stuk veiliger dan een tent, want met het klimaat dat we hier hebben... zo'n ding krijgt nooit de kans om echt eens droog te worden.

Het eten op een camping is ook weer een vak apart. Men opent gewoon een blik kittekat en doet dat in een pannetje onder het motto, goulash!

Barbecue-en is atractie nr één op een camping.
Na al dit voedsel verobert te hebben, is onze maag aardig van streek, want die is dat helemaal niet gewent en moeten we opeens flink poepen. Als je een caravan gehuurt hebt, dan heb je geluk, want dan heb je een eigen hok, maar de andere 143 campeerders moeten het doen met gezamelijke wc's en dat zijn er meestal maar vier! En allemaal moeten ze in één keer naar dat hokje. Daar sta je dan met je goed fatsoen in een lange rij met een rol wc-papier.

Maar het is warm, dus je wacht geduldig, tot je in de gaten krijgt dat je benen wel heel erg bruin zijn en dat komt niet door de zon! Je kon het niet meer ophouden.

Leuke van een caravan is, is dat als je moet poepen, gelijk de hele caravan naar jou chanel nr 5 ruikt! En dat je dan je vermaak buiten moet zoeken.
Slapen op zo´n camping is ook grappig, want er zijn altijd wel een stel die even feest moeten vieren en dat zijn niet altijd de mensen, maar onze meest gehate muggen! Je breekt zowat de hele caravan af om dat stomme insect tot moes te stampen!

Uitslapen? Tja... dat is een pijnlijk punt, want gegarandeerd zijn er kinderen héél dicht in jou buurt die even hun strotje willen uittesten. Kwam er nou iets fatsoenlijks uit, oké, nee! Gelijk van: Mamaaaaaa!!! Ik moet poepen!!! Of Pappaaaaaaaaaa!!! Ik wil een ijsje! Ja 's ochtends zes uur! Morgenstond heeft goud in de mond! Mensen gaan ook altijd een planning maken waar ze die dag dan heen gaan. Dit zijn altijd spannende gespreken, want men verschilt altijd van mening, zij wil hier heen en hij wil daar heen. als er kinderen bij zijn en wordt dat meestal heibel.

Vaak is er ook een speelplek en een zwembad op een camping of zoals de camping-eigenaren het zo mooi kunnen zeggen een natuurstrand! Dat laatste is vooral in trek bij mensen die last van hun darmen hebben!
Wat ik echt heel tof vind, zijn de campings die een nudisten-strand hebben. Je kan gelijk zien wie er voor het eerst komen!
Vrouwen hebben met dat betreft een voordeel, maar een man kan zijn duimstokje niet verbergen!
Soms moet ik snel het water in rennen, want ik krijg krampen van het lachen van sommige mensen die daar voor het eerst komen en zich totaal geen raad weten.

Maar na twee weken intensief vakantie is het tijd om weer naar huis te gaan. Hoe het kan is een raadsel maar op de terugweg nemen we meer mee dan we heen gingen.
Moe komen we dan thuis aan en houden nog een week vakantie om eens goed op rust te komen...

Gossie schat, dat was een leuke vakantie he...

00
 
home
home