logo

00   Tik tak...

De jonge generatie kent het niet en sommige vinden het een irritant rot geluid en ik heb zelfs al mensen gehoord die het een oma-geluid vinden omdat ze dan aan oma moeten denken.
Tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak. Sommige klokken hebben het ook… dat heerlijke monotone rustgevende getik en getak.

In de woonkamer heb ik een ouderwetse dressoirklok, in de computerkamer en slaapkamer heb ik een bellenwekker. Dus overal hoor ik dat heerlijke rustgevende getik en getak.

De bellenwekker heeft een slechte reputatie door de bellen. Het lijkt net of er een luchtalarm afgaat en als jij dan nog je oogjes gesloten hebt en lekker ligt te snurken en de wekker gaat dan af, dan kan het gebeuren dat je met je nagels in de plafondlamp hangt en jou hart 36 keer overslaat. Niet echt bevordelijk voor je ochtendhumeur!
Maar die gebruik ik dan ook niet, ik gebruik het alleen voor het heerlijke rustgevende getik en getak.
De dressoirklok slaat elk half uur en dat vind ik ook wel heel fijn, want dan weet ik hoe laat het is en dat vergeet ik nog wel eens.

Maar ik zou zeggen probeer het eens zelf zo'n tik-tak ding in huis te halen. En niet gelijk na een dag dat ding wegpleuren, maar probeer het eens een week op z'n minst.
Je zal merken dat het niet alleen rustgevend is, maar ook zo huiselijk.

00
 
home
home