logo

00   Spelen met eten

Als kind was ik al creatief en ook met eten en maakte de leukste creaties van bijvoorbeeld mijn aardappelpuree, want de puree van mijn moeder was net al klei, want mijn moeder kon heel goed koken, alleen was het heel handig dat ze er bij zei wat het was!

Maar zoals elke ouder krijg je dan op je lazer, want je moet niet spelen met je eten, je moet het opeten! Mijn God… Wat ben ik blij dat ik volwassen ben. Als volwassen mag je namelijk wel spelen met je eten! Je kan dan eindelijk je creativiteit eindelijk eens kwijt wat je in je jeugd hebt moeten missen.

Door omstandigheden ben ik later in bloei gekomen en nu speel ik met mijn eten en drinken en nou doe ik het ook.
Dit keer had ik een senseo gekocht en een melkopschuimer. Eerlijk gezegd vind ik de melk lekkerder dan de koffie, maar ook dat probleem heb ik even getackeld, want je kan van die hervulbare padjes kopen zodat je toch je eigen koffie kan zetten. Dit met een lekkere dikke laag opgeklopte melk er op en genieten maar… eh… ik mis iets…

Op de tv zag ik vaak van die gasten die zich barista’s noemen van die leuke tekeningetjes maken op de melkschuim en dat wou ik dus ook! Toen ik erachter kwam dat ze cappuccino sjablonen of cappuccino stencils heten, ben ik die gaan kopen en verzamelen. Samen met een cacaostrooier maak ik de leukste creaties op de koffie, vla, gebak, ei en ga zo maar door.

Toch nog lekker spelen met het eten!

00
 
home
home