logo

00   Prakvolk

Nederlanders zijn een echt prakvolk. We kunnen het niet laten als we een bordje met eten voor onze snufferd krijgen om dat hele zooitje wat daar dan ligt eens even lekker te gaan prakken. Geen één land (naar mij weten) heeft deze rare gewoonte.
We doen het ook met buitenlands voedsel en we schromen ons er ook niet voor om in een restaurant dit ook te doen. Prakken vinden wij gewoon lekker. En soms hebben we ook nog eens de neiging alles door elkaar te prakken zodat je haast niet meer kan zien wat we nou eigenlijk op ons bord hebben. De roemruchte bal gehakt is ook geprakt vlees en het is ons stukje vlees nummer één.

Waar we dit vandaan hebben is niet echt bekend, maar er gaat een gerucht dat meneer Olvarite daar debet aan heeft (gatver... olvarite!).
Ma vond het niet zo fijn dat je daar de hele tijd aan die tiet lag te lurken en je kreeg al de leeftijd dat je maar eens zelfstandig wat voedsel naar binnen ging werken.
Omdat je nog niet echt tanden had, werd dat eten voor je geprakt. Ma was daar te lui voor en meneer Olvarite maakte dat wel even in een potje.
Nou zit ik me nu nog steeds af te vragen wat er nou in dat potje zit, want echt te vreten is het niet! En als ma dan een lepeltje met dat spul voor je smoeltje hield, moest je wel die klep open doen, want je had toch wel trek.

Maar na een paar happen waren je darmpjes zo gestrest dat het nóg harder naar buiten kwam!
Wij gaan lekker rode bietjes eten... dat is lekker en gezond voor je.... Vreet het dan zelf op!

Maar uiteindelijk werd je dan verlost van die gore zooi en mag je een beetje zelf eten. Nou is kauwen een zeer vermoeide bezigheid en voor je je eten door je strotje hebt geperst is het haast al afgekoeld, dus kwam ma met een vork en begon te prakken. Hee dit is lekker eten! En voor je het wist had je bord zo leeg.
Nu nog vinden we kauwen een lastige en vermoeiende bezigheid en doen net als ons ma gewoon lekker prakken. Vooral als we wat ouder worden en onze tandjes vallen er van ellende uit. Je krijgt dan zo'n mummelbekkie en een pinda ken je voortaan wel vergeten. Dus prakken we de hele zooi.

Leuk grapje is als je in een vier sterren restaurant zit. Moet je daar eens gaan prakken!
Onze oosterburen geven je netjes aardappelen, schnitzel, uien en worteltjes op je bord. Een Hollander gaat dan finaal uit zijn dak! En begint als een gek te prakken! Heerlijk prakken... Duitsers zitten dan te kijken van wat een raar volk die Hollanders...

Ja, we zijn een echt prakvolkje

00
 
home
home