logo

00   Onzin!

Na ruim vijftig jaren kook ervaringen weet ik toch wel vrij veel hoe je het voedsel moet maken. Bakken, braden, stomen, koken, drogen en ga zo maar door is voor mij niet onbekend.

Maar ik hoor vaak zoveel onzin en rare verhalen over het voedsel en over de bereiding ervan waarvan ik wel eens denk; Je hebt de melk horen klotsen, maar je weet niet eens waar de tepel hangt!
Neem nou eens het volgende voorbeeld die ik al een paar keer op internet heb gelezen.

Sommige stukken vlees zijn moeilijk gaar te krijgen zoals sucadelappen en draadjesvlees. Dit vlees bak je niet zomaar even, daar is geduld voor nodig.
Vroeger deed men dit met een petroleumstel en liet men het uren staan garen. Verrotte was alleen dat je de hele dag liep te knorren van de honger, want er kwam een zalige geur vanaf.
De petroleumstel is vervangen door de slowcooker die zo goed als hetzelfde doet, alleen is het veel veiliger.
Maar wat mij opvalt is dat er op een aantal sites het vlees eerst moet bruinbakken in de koekenpan!? Vreemde actie. Ik mik het vlees gelijk in de slow en hij krijgt een mooie bruine korst.

00
 
home
home