logo

00   Onbeschofte handhaving

Het liep tegen de avond en ik was lekker in de weer om een heerlijk maaltje te maken. Dit keer stond er zelf gemaakte patat met komkommersalade op het menu. Een eenvoudig menu dus dit keer.
Opeens ging de bel en zo vrolijk als ik was deed ik open. Ik schrok me het apelazerus, want er stonden drie bomen van kerels voor me neus! Het waren kerels van de handhaving. Volgens getuigen had ik een eind verderop illegaal afval gedumpt! En wel bij het politiebureau ook nog!?

Ik probeerde ze duidelijk te maken dat ik zoiets niet doe.
Ze gingen weer weg met de woorden dat ze de camerabeelden gingen bekijken. Ik zei dat ze dat moesten doen.

Ik vond het knap onbeschoft en asociaal dat drie bomen van kerels bij je komen, alsof je een topcrimineel bent. Ze hebben niets meer van zich laten horen en dat steekt me ook.
Nou denk ik wel wie dit eventueel geflikt kunnen hebben, want mensen zijn heel snel jaloers en kunnen niet verdragen dat een ander meer geluk heeft.
Helaas hoor ik vaker van dit soort vieze spelletjes en nu overkomt het mij ook. Vind het heel zielig dat dat soort volk gewoon een ander niet gelukkig willen en kunnen zien.

Maar ik begrijp nu ook waarom mensen een bloedhekel hebben aan de handhaving. Ik begrijp best dat ze soms nodig zijn, maar om gelijk met drie bomen van kerels te komen bij iemand die al niet goed te been is… Sorry, maar dan ga je bij mij veel te ver.

Mijn maaltje heb ik laten staan... ik had geen trek meer.

De volgende dag zocht ik contact met de wijkagent om een klacht in te dienen tegen deze gasten en ook hij vond het niet echt netjes. Hij vond het ook een vreemd verhaal, want wie gaat er nou in Godsnaam afval dumpen voor het politiebureau!!!! Hij zou contact met ze opnemen.

Een paar dagen later was ik op het stadskantoor met iemand van de WMO aan het praten toen hij van de handhaving ineens naar me toe kwam. Hij wilde met mij praten.
Hier had ik dus totaal geen zin in! Ik was nog zo kwaad het liefst had ik hem iets aangedaan... niet dat je daar iets mee opschiet, maar het lucht wel op.

Maar degene waar ik mee sprak die zei ga maar even praten, doe het maar. Dus na het gesprek ben ik naar ze toe gegaan, want ze zitten ook in het stadkantoor en daar wachtte hij met zijn chef op me.
Ik gooide er alles uit wat ik er uit wilde gooien en dat was geef ik eerlijk toe niet even netjes, maar het luchtte me op.
Hij boodt wel drie keer zijn excuus aan dat hij het totaal fout had gedaan en ook zijn chef vond dat dit niet echt goed was. Ook had hij gehoord dat ik een klacht bij de politie had ingedient.

Wat me ook heel erg dwars zat was dat ze zeiden dat er getuigen waren... Dit bleek een leugen van hem te zijn!

Maar na vele excuses ben ik toch overstag gegaan en hij beloofde het voortaan niet meer op deze manier te doen...

Laten we het hopen!

PS Helaas hebben ze het nog steeds niet geleerd, want pas geleden gingen ze alweer in de fout en niet zo'n beetje ook...

00
 
home
home