logo

00   Noten

Noten zijn goed en noten zijn gezond. Er zit veel ijzer, proteine, koolhydraten, vezels mineralen, vitamine e en vitamine b1.
Hazelnoten spannen de kroon want daar zit veel, heel veel vitamientjes b1, b2, b3, b5, b6 en b11 in.
En alsof dat allemaal niet genoeg is hebben ze ook nog vitamine c, e en k. Genoeg redenen dus om je lekker vol te proppen met deze lekkernij. Maar deze super gezonde nootjes hebben ook een schaduwkant, tenminste niet de nootjes zelf, maar de fabrikant.
Die sodemietert gelijk een paar kilo zout erop en andere rotzooi om ze goed te houden, want de rit naar de distributeur en dan naar de winkel is een lange rit en dan moeten ze wel goed blijven. Het blijft dus wel een bittere noodzaak om ze vers te kunnen kopen, liefst nog in hun schilletje of doppie.
Maar hazelnootjes zijn verdomd klein en om die dingen te ontmantelen is een nogal pleuris werk! Walnoten is wat makkelijker, die zijn een stuk groter. Maar die hebben weer het nadeel als je 2 kg koopt, blijft er 500 gram over! Tja… daar sta je dan een partij zielig te wezen met een klein zakje walnoten.

Gepelde dan maar kopen? Op de markt of in een speciaalzaak? Dat is wel de makkelijkste weg, maar dan betaal je wel de hoofdprijs. Voor 5 euro krijg je een heel klein zakje. Natuurlijk moet je dan de ongezouten versie hebben.

Dan toch maar weer zelf rapen en pellen?

00
 
home
home