logo

00   Nederlands

Nederlands is best een moeilijke taal en we maken vaak grove fouten. Zelfs bij het nieuws schamen ze zich niet om te blunderen. Er zijn drie auto's op elkaar geknald... Nou vraag ik me af hoe ze dat doen... Dat ze tegen elkaar knallen begrijp ik maar op elkaar vind ik toch iets wonderlijks.

Grapjes
Je kan ook hele leuke grapjes met de Nederlandse taal uithalen zoals deze:
Er staat een man op een onbewoond eilandje en hij heeft honger. Een kilometer verder is een eilandje met een ezel en weer een kilometer verder is een eiland met een palmboom met een kokosnoot er in.
De beste man wil graag die kokosnoot hebben, maar kan niet zwemmen, heeft geen gereedschap en in het water zwemmen allemaal haaien. Hoe komt hij nu bij die kokosnoot.
De oplossing is simpel:
De man gaat zitten balen, van die balen maakt hij een vlot. Dat vlot zinkt, dat staat als een paal boven water en hij gaat op die paal zitten en daarmee gaat hij naar het eilandje van die ezel. Hij trekt die ezel aan z'n staart. Deze begint te balken, van die balken maakt hij een vlot en met dat vlot vaart hij naar het eilandje met die palmboom.
Maar hoe komt hij nu in die palmboom... Hij gaat bij de pakken neer zitten, die pakken stapelt hij op en pakt die kokosnoot er uit.
Nu is alleen de vraag; hoe krijgt hij die kokosnoot open. Tja...
Hij gooit het bijltje er bij neer en met het bijltje maakt hij de kokosnoot open!

Kan het nog gekker?
Wat dacht je van deze rekensom: Er zijn twee lesbische dames die samen een stoel willen gaan kopen.
Ze vinden een hele mooie voor maar 25 €. Ze betalen elk 12,50 € en laten hem thuis brengen. De grote baas ziet tot z'n schrik dat die stoel beschadigd is en geeft de chauffeur 3 € als vergoeding.
Onderweg denkt de chauffeur... Het zijn 2 dames en ik heb 3 euro, ik steek 1 euro in m'n zak, want ik heb geen zin in te wisselen.
Dus de dames betalen dan niet elk 12,50 €, maar 11,50 €. Even rekenen; 2 x 11,50 = 23, plus die 1 € van de chauffeur is 24 euro. Waar is nou die ene euro gebleven?

Steden
Een oude bekende is spelen met stedennamen
Ik zie een bode graven en een stukje verder zie ik een boer die naar z'n zwijn dregt.
Ik zie een hinde lopen in het bos, ik denk dat ik dat bos koop voor het dier.
Waar moet ik m'n ei bergen, vroeg de kip gedwee, kan m'n ei bij u t'recht, of moet ik zoals u zegt m'n ei bergen aan zee.
Zeg, dacht je dat het Els speet van d'r geverfde haar? Rood was ze, en nu... bruin is ze, en ze wil d'r haar niet meer wassen, want Els vindt wassen naar.
Haar vader doet in petten en dat doet hij lang niet gek. Alleen hebben vader's petten hebben een raar gebrek, ze krimpen aan de IJssel of krimpen aan de Lek.
Ik kan echt niet schaken en ik denk dat ik nog veel rotter dam.
Ik lieg niet en dat zweer ik onder ede.

00
 
home
home