logo

00   Likken en zuigen

Mensen zijn vreemde wezens, dat is wel algemeen bekend. En op sommige momenten zijn we nog echt een klein kind. In de zomer likken we graag aan zo’n softijsje, en als het even kan persen we die hele lap uit de mond om dit lichaamsdeel om het hele ijsje heen te krijgen! Zelfs een kat en een hond doen het vaak nog bescheidener. Veel halen we niet naar binnen, want daar is onze tong niet op gebouwd.

Een hap nemen gaat een stuk sneller, maar nee… wij willen likken!
Vele mensen kijken dan ook jaloers hoe hun kat of hond zo snel hun drinkbak leeg likken. Neem de tijd maar eens op en je zal zien dat een hond het van de kat wint, want een kat doet het veel bescheidener dan een hond, alleen een hond maakt er gelijk een tering zooi van. En als ik het over een hond hebt, dan heb ik het niet over zo’n ietwat uit de kluiten gewassen cavia, maar een echte hond!

Sommige mensen zijn ook net honden, want beide zitten flink goor te slurpen. En zou je nou fatsoenlijk slurpen… Nee… menig dj is jaloers op de hoeveelheid decibellen die te gehore zijn! Alleen doet een mens het iets netter, want bij een hond ligt vaak meer dan de helft er naast, alhoewel mensen dat ook wel kunnen!

Sommige mensen slurpen hun koffie, want dan vinden ze de koffie lekkerder. 
Het wordt pas echt heel goor als er een hele dikke laag vel melk op zit die ze dan ook nog eens naar binnen slurpen! Mijn maaginhoud wordt bij het zien van dit tafereeltje geheel naar buiten geperst!

Wijnproevers slurpen ook onder het mom dat er dan lucht bij de wijn komt, dan kunnen ze het beter proeven. Het zijn gewoon volwassen kinderen die vieze geluidjes willen maken.

Maar om moeders tiet niet te vergeten, vinden we zuigen ook lekker. We zogen wat af toen we nog klein waren. We zijn niet voor niets zuigdieren… eh zoogdieren! Maar we worden groter en ouder en dan moet je afscheid nemen van die tiet en krijgen we een fles met een speen in onze snufferd gedrukt van mammie en kunnen we vrolijk verder zuigen.

Maar ook hier komt een einde aan en komen we tot ontdekking dat een duim ook lekker is, ook al komt er niets uit, we kunnen zuigen. Dus gaan we op onze duim zuigen.Maar we gaan ‘volwassen’ worden en kunnen het zuigen maar niet laten en op onze duim zuigen kunnen we niet meer doen, want je staat dan enorm voor lul, uit onze duim zuigen doen we nog wel, maar dat is weer een ander verhaal.

Maar de redding is nabij, want een slimmerik heeft het rietje uitgevonden! Massaal gaan we aan het rietje en we zuigen ons te pletter. Sommige mensen beweren dat drinken door een rietje het veel lekkerder smaakt. Soms moet je zo hard zuigen om iets door dat smalle holle stokje te krijgen bij bijvoorbeeld een milkshake.
Ook hier heb je weer van die extreme gevallen tussen zitten en die gaan dan lurken. Lurken is een ander woord voor hoorbaar zuigen… dat klinkt goor en dat is goor! Dan kan je nog beter slurpen horen! Bij de belasting slurpen ze ook, maar ook hier wordt iets anders bedoelt dan waar ik het eigenlijk over heb.
Kleine kinderen lurken bijna altijd. Vooral als je ze zo’n klein pakje met drinken geeft waar een rietje bij zit. Ze hebben dan de grootste lol om die gore geluiden.

Ik heb een totaal nieuw servies en bestek aangeschaft in heel mooi mat zwart en om mijn visite tevreden te houden had ik ook rietjes in huis. Want geloof me… geef ze wat te drinken, dan zeggen ze vaak dank je, maar doe je er een rietje in… dan zie je ze glimlachen en zijn ze blij, want ze kunnen dan zuigen en je hebt geen kind meer aan ze!

Maar om nou bij zo’n mooi servies plastic rietje te geven, vind ik een blunder en moet je je diep schamen. Dus ben ik internet eens gaan afspeuren voor glazen rietjes, want dat vinden mensen ook heel leuk, want dan kunnen ze ook nog eens zien wat ze naar binnen zuigen.

Je kan ook een leuk geintje uithalen als je een vruchtendrankje geeft. Moet je hele kleine stukjes vruchten in het drankje doen, ken je lachen. Mensen gaan dan heel speels worden, want dat rietje zit verstopt! Heb jij ook nog eens lol!

En als je het goed bekijkt, dan klopt het verhaal, want lees het volgende maar eens: Een mens is een zoogdier. Zoog is de verledentijdsvorm van zuig.

Maar ik schrok van de prijzen die ze ervoor vragen voor die glazen rietjes. Er waren er een paar die vroegen rustig 16 euro per stuk, want ze waren met de hand geblazen (en wij met de hand zuigen!).

Maar uiteindelijk kwam ik bij de ‘voordeeldrogist.nl’ en zag tot mijn verwondering 4 luxe glazen rietjes met een schoonmaakborsteltje voor maar €2,95 en als je 3 doosjes koopt betaal je maar 8 euro. Deze glazen rietjes kunnen een temperatuur aan van -40 tot +200 graden aan.
Waar sommige sites ook vaag mee waren was de lengte van het rietje, maar deze waren 20 cm lang en 8 mm dik. Ik heb gelijk 4 doosjes gekocht voor maar €16,59 inclusief bezorgen.

Kan mijn visite weer lekker zuigen!

00
 
home
home