logo

00   Koffie

Ik ben een echte koffieleut. Zodra ‘s ochtends mijn ogen open gaan, ga ik eerst even plassen (even mijn eigen gezeik aanhoren), dan lekker douchen, de tafel dekken en dan een lekker bammetje eten met een lekker bakkie koffie.

Nou weet ik dat tussen koffie zetten en koffie zetten een wereld van verschil is.
Ik heb de Senseo geprobeerd, maar eerlijk gezegd vond ik dat geen koffie. Ik geef eerlijk toe dat het makkelijk is, een padje er in flikkeren en na wat gore geluiden heb je dan iets bruins in een kopje wat aardig op koffie lijkt.
Nog erger was dat ik met dat ding tot twee keer aan toen naar de winkel terug moest, want hij was zo incontinent als een ongestelde olifant! Ik heb dat ding aan de kliko gegeven, want hij wilde hem graag hebben. Nu zet ik weer echte koffie. En met echte koffie bedoel ik zelf de bonen malen en dan lekker een verse bak zetten.

Wat ik ook nog wel eens doe is er iets extra’s in dumpen. Chocola, kaneel, vanillevla… Eh... vanillevla? Ja dat laatste heeft heel wat wenkbrauwen doen fronsen.
Moet je maar eens proberen… echt heel lekker.
Zet sterke koffie en laat het afkoelen. Roer dit met een flinke
scheut volle melk, ook heel koud door de vla. Je krijgt dan een heerlijk caramel drankje.

Er zijn ook mensen die niet tegen koffie kunnen, want koffie is nogal bitter, ook voor die mensen is er een goede oplossing. Een theelepeltje zachte roomboter door de hete koffie roeren.

Maar koffiebonen kan je ook gebruiken met vlees braden. Je krijgt dan een lekker stukkie krachtig smakende vlees.

Zo kan je heel veel doen met koffie dan behalve het opdrinken.

Weet je trouwens wat echt Nederlands is? Één koekje bij de koffie! Lekker gierig!

00
 
home
home