logo

00   Kleine kinderen

Vroeger als klein kind zijnde wilde je overal stickers opplakken. Tot overmaat van ramp ook op de pas geverfde deur van jou kamer. Overal moesten gewoon stickers op. Als het nou nuttige stickers waren... nee. Stickers met stop de bom of de meester is gek en ga zo maar door.

Maar nu we volwassen zijn weten we nu wel beter toch... Nee dus!
Zelfs fabrikanten plakken de meest onzinnige stickers op hun product. Ik kocht een puzzelboekje met maar liefst 100 puzzels. Normaal is dat toch wel duidelijk neem ik aan. Maar nee de fabrikant moet er nog een grote sticker opplakken met de tekst 'Maar liefst 100 puzzels!' Nou pleur je zo'n boekje weg als je hem vol geklad hebt, maar ze doen het ook op gewone boeken.
En nog erger... ze gebruiken dan een lijm die niet los laat! Als je de sticker er af wilt halen, dan maak je gelijk de hele kaft naar de klote!

Ik kocht laatst een glazen pyrex maatbeker van 500 ml. Hier zat ook zo'n nutteloze sticker op om je extra duidelijk te maken dat deze maatbeker 500 ml is.
En natuurlijk zat hier weer zo'n achterlijke sticker er op die je er niet zo af kon krijgen. Maar gelukkig is het een glazen maatbeker en dan weet ik er wel raad mee.
Even met de fuhn de sticker verhitten, dan wordt de lijm zacht en dan voorzichtig de sticker er af halen.
Natuurlijk blijven de lijm resten achter op het glas en die kan je dan makkelijk verwijderen met lampenolie.

Laatst kwam ik iets tegen... dat spande helemaal de kroon. Ik kocht een potje met doperwtjes en daar zat ook zo'n grote opvallende sticker op. De tekst die er op stond was het meest onzinnige wat ik las... '100% vegetarisch'. Doperwten zijn toch vegetarisch, mislukte gladiool!!!

En zo zijn er meer van die achterlijke nergens op slaande stickers die men gewoon even er zo op plakt. Is het nou een nuttige tekst... nee, vaak totaal niet.

Ik moest wel een keer lachen om een verpakking van hamburgers.
Er stond op de verpakking 'Vegetarische hamburgers'. Niets mis mee zou je zeggen. Maar toen ik het pak omdraaide en las wat er in zo'n hamburger zat zag ik ineens dat Iers rundvlees in zat!!!

Maar hou nou eens op met die onzinnige stickers op jou waar te plakken. Jullie zijn net kleine kinderen!

00
 
home
home