logo

00   In de zeik nemen

Mag ik u even flink in de zeik nemen? Ja graag!
Mensen worden bewust of onbewust, nog erger... we geloven de industrie en we zijn er gek op om in de zeik genomen te worden. Super goor!
Ik had een tijd geleden bij de keuringsdienst van waarde, een tv-programma, iets gezien waarvan ik totaal over mijn nek ging! Dit ging over broodverbeteraars. Het blijkt dat mensenhaar en eendenveren wordt gebruikt voor broodverbeteraars (klik hier om het te zien)!
Wat ben ik blij dat ik altijd mijn eigen brood bak. Het meel haal ik van de molenaar en ook de gist, dus ik weet wat er in mijn brood gaat. Maar dit vond ik toch wel heel erg goor. Eet smakelijk!
Wil je nog een boterham?

Niet aanwezig
Nog zo'n hele leuke is toch wel de vanillevla. Ik moet toegeven dat ik de smaak wel aardig vind, maar na nader onderzoek keek ik toch wel even vreemd op.
Laten we beginnen bij de kleur. Vanillevla is geel zeggen ze. Wie dat bedacht heeft, is zeer zeker kleurendoof!
Vanillevla is niet geel, maar creme. Maar dat komt door het eigeel wordt er dan gezegd. En dat geloven we? Ik niet dus, want het wordt nooit zo geel als van de vanillevla. En het zou wel een hele dure vla worden, want je hebt nogal wat nodig. Dus gebruiken ze kleurstoffen.
Ik heb zelf al tig keren vanillevla gemaakt en alleen een blinde ziet dat het dan knal geel is!
Maar kwalijker wordt het dat er vanillevla op staat, terwijl er helemaal geen vanille in zit, het heeft er zelfs niet eens naast gelegen! Er zit 0,0% vanille in!
Ohw ja.. vanille is overigens zwart en dat zie je totaal niet in de vla. Er waren slimmerikken geweest die hadden heel fijn gemalen koffie er in gedaan, maar die zijn teruggevloten door de keuringsdienst.
Als je echte, maar dan ook echte vanillevla wilt hebben betaal je zeker vijf keer meer, want vanille is duur.

Nog eentje dan? Hier dan nog zo'n leuke...

1 + 1 gratis
Winkeliers geven graag hun inventaris weg, want als je 1 ding koopt, krijg je de 2e gratis... En daar trap jij natuurlijk in! Ze maken het product gewoon lekker extra duur en zeggen dan dat de 2e gratis is.
Waarom denk je dat er toch nog slimme mensen zijn die hun product in Duitsland kopen. Als je lekker veel haalt, heb je de benzine er zo uit, je hebt een leuk dagje uit én je bent nog goedkoper uit ook nog dan hier in Nederland!

00
 
home
home