logo

00   Hulpverleners

Ik kijk eigenlijk haast nooit naar documentaires, gewoon omdat ik ze saai en vaak ook erg vervelend vind. Vaak is het ook dom gelul van een een of andere idioot die denkt het allemaal te weten, terwijl het gewoon een boerenlul is die zich ineens als professor wilt uitgeven. Denk maar eens aan de Corona, ze weten het allemaal beter en allemaal vertellen ze iets anders, een normaal mensen snapt het totaal niet meer en krijg je verwarring.

Maar deze keer was het anders, iets wat mij wel in z’n greep hield. Het was iets heel griezeligs, iets waar je echt bang van werd. Het waren ook geen zogenaamde professionals, maar gewone mensen. Mensen die het slachtoffer waren geworden van malafide ‘hulpverleners.’
Als buitenstaander vraag je je wel eens af hoe is het mogelijk om daar in te trappen, maar als je niet beter weet en als je al zwak bent dan weet je het niet en sommige begrijpen dat ook niet. En op die plekken pakken ze je juist, juist waar jou zwakke plek zit.

Maar als je ook maar iets in de gaten krijgt wat hun niet bevalt, dan heb je gelijk oorlog! Maar dan is het al te laat, veel te laat. En dan kom je er eigenlijk achter hoe groot de schade is.
Het ergste is nog dat je helemaal gekleineerd wordt en wel op zo’n geraffineerde manier dat je het zelf eigenlijk niet in de gaten hebt, want je denkt dat hij of zij het beter weet, want zij helpen je (de grond in).

Maar als ze dan van die ‘hulpverleners’ af zijn komt de grootste klap, want dan komen ze er achter wat er werkelijk gebeurd is. En de schade die is ontstaan, mag je in je eentje opknappen en moet je dan alleen oplossen.

Er zijn ook ‘hulpverleners’ die jou psychisch kleineren. Die gaan helemaal geraffineerd aan het werk. Die gaan eerst jou zwakke plekken zoeken en dan vervolgens in de aanval gaan. Ze nemen jou geld in beheer en dan kunnen ze toeslaan.
Vaak gaat het met allerlei dingen die je graag wilt hebben en zeggen vervolgens dat je het ‘van hun krijgt’. Je mag zelfs met vakantie en je krijgt allerlei moois. Vaak wordt er dan bijgezegd dat je het van hun krijgt, maar dat je wel je mond tegen iedereen moet houden. Dat laatste maakt het al verdacht, maar jij houdt braaf je mond dicht, want je krijgt dan allerlei moois die je graag wou hebben. Als ze dan jou eenmaal in hun macht hebben slaan ze keihard toe.

Ze vinden het vervelend dat je met andere mensen in contact komt en ze gaan jou systematisch afzonderen. Ze jatten geen geld van je, maar ze kleineren je graag, daar geilen ze op. Ze vinden het heerlijk om de zwakkere in de samenleving te kleineren en te vernederen.
Ook tegen anderen gaan ze jou kleineren, want je kan dit niet, je kan dat niet en je bent te dom om iets te doen. Kortom; ze hebben je geheel onder de duim en ze kunnen je maken en breken.
Als je dan toch contact hebt met anderen mensen, dan ben je slecht en val je alleen maar die mensen lastig en je moet gelijk die relatie kappen. Doe je dat niet, dan worden ze boos en ben je het haasje. Blijf je dan toch doorgaan, dan wordt het te heet onder hun voeten en dan ineens willen ze niets meer met je te maken hebben, want jij bent de oorzaak van deze ellende en je zal er achter komen hoe slecht je wel bent.

Vaak komen deze mensen er te laat achter hoe ze gekleineerd zijn en dat ze toch alleen het heel goed doen en complimenten krijgen van de ineens veel meer vrienden, kennissen en andere mensen om hun heen.
Soms weten de mensen wel wat hun zwakheden zijn en willen daar graag hulp bij hebben. Helaas gebeurd het al te vaak dat ze niet alleen de verkeerde krijgen, maar ook de foute.

Wordt het niet eens tijd dat er een landelijke controle komt op dit soort mensen?

Maar is het dan alleen maar kommer en kwel met de zorgverlening? Absoluut niet! Je hebt ook hele goede die wel het beste met je voor hebben en die wel dingen voor en met je doen zoals het hoort.
Ik weet zelf ook wel dat je heel goed moet oppassen met die rotte appels die er tussen zitten, maar ik heb zelf nu een paar hele goede gevonden, want door mijn invaliditeit heb ik hulp nodig.

Al van kinds af aan heb ik veel pijn in mijn rug, want er zit een zenuw knel. Dit is niet te opereren, want de kans dat ik geheel verlamd zou raken is vijftig procent en dat is wel heel erg hoog.
Nou is mijn rug altijd al slecht geweest, maar de laatste jaren is het veel slechter geworden en dat komt misschien omdat ik ook ouder ben geworden.

Maar ik heb bij de WMO een hele lieve jonge dame leren kennen die mij heel goed helpt. Mijn huis is aangepast, zo is mijn aanrecht flink verhoogd zodat ik niet meer gebukt aan het aanrecht sta en ik zit inmiddels ook in een scootmobiel.
Ik hoor mensen wel zeiken en klagen over de WMO, maar als het goed gaat hoor je ze niet. Dan moet je ook eens zo eerlijk en lief zijn om die mensen een compliment te geven en desnoods een bos bloemen sturen.

Nou kan je wel zeggen daar zitten ze voor, maar het zijn mensen! Het zijn geen robots. Ze vinden het ook leuk net zoals jij een compliment krijgt hun ook een compliment te geven over het werk wat ze doen. Doe het maar eens. Je zal zien dat het helemaal geen moeite kost en dat ze het zeer zeker waarderen.

00
 
home
home