logo

00   Het alfa-mannetje

Mannen horen flink en stoer te zijn en zorgen dat er te eten komt. Dat komt door hun jachtinstinct. Ze willen de baas zijn en de vrouwen zijn hun onderdanen. Dat laatste is gelukkig afgeschaft, alhoewel in sommige landen dit nog steeds van kracht is. Deze man noemen we plastisch het alfa mannetje. Hij bepaalt wat er gaat gebeuren en hij is de baas en daar mag je niet tegenin gaan, want dan gaat er een hormoon in hun bovenkamer vreselijk te keer met het gevolg dat het mannetje boos gaat worden.

Mannen vinden het heerlijk als er naar hun geluistert wordt en dat men doet wat hij zegt, dat heeft de natuur nou eenmaal zo bepaald en daar kunnen ze niets aan doen.
Bij sommige mannen ontbreekt dat stofje en dat zijn de softy’s of de watjes en sommige hebben zelfs iets vrouwelijks.
Maar eigenlijk willen ze best graag een alfa mannetje zijn, maar het lukt ze gewoon niet.
Voor deze mensen is een cursus uitgevonden die best wel zwaar is, dat heet de politieacademie. Dan mogen ze toch nog de baas spelen. Er is ook iets nieuws in het leven geroepen bij deze academie en dat is de roze brigade, maar daar wil ik het nu even niet over hebben.

Mannen vinden het dan heerlijk om in een pakje dat door het rijk is gegeven de baas kunnen spelen. Maar niet alleen bij de politie mogen ze de baas spelen, ook bij handhaving mogen ze lekker macho gedrag vertonen en dat vinden ze fijn! Toch even het alfa mannetje spelen.

Maar onthoud twee dingen:
1. God schiep de vrouw als hulpje voor de man… dat bewijst toch maar weer wie het meest hulpbehoevende is.

2. Als je een tekening maakt, dan maak je eerst een schets en dan de tekening. Dat deed God ook… Hij schiep eerst de man…

00
 
home
home