logo

00   Geen frituurpan!

Als je gaat zoeken naar een frituurpan op internet, dan laten ze 9 van de 10 keer een arifryers zien. Dit is zoiets als naar de bakker gaan om een brood en je krijgt dan een pak koffie!
De airfryer is geen frituurpan!
De airfryer is gewoon een mini-oven die is snel kan verwarmen en met een beetje vet er op kan bakken, net zoals in een gewone oven.
Frituren doe je in een frituurpan waar frituurolie in zit, dat zit in een airfryer niet. Nou is grotendeels van Nederland het met me eens dat sommige dingen zoals patat, kroketten en frikandellen veel lekkerder is als het gebakken is in de frituurpan dan in de airfryer.
Of het nou gezonder is in de airfryer heb ik zelf mijn bedenkingen over, want zo af en toe een snackje is helemaal niet erg. Ik heb meer het idee dat zo'n 'gezonde' airfryer ons gewoon door de strot wordt geduwd.

Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat het lekkerder vinden, die heb je altijd wel, maar grotendeels en daar hoor ik ook bij houdt het gewoon bij de frituurpan.

Maar er zijn ook verontrustende berichten op internet over de airfryer. Ze schijnen na verloop van tijd in de fik te vliegen! Hier vlakbij is een tijdje geleden een keuken uitgebrand door een airfryer.
Ook ik had hiermee te maken, alleen was ik er op tijd bij, maar de schrik zat er wel goed in.
Toch heb ik na ruim een jaar weer een gekocht, want ik kon een mega-korting krijgen, alleen zet ik hem nu wel buiten neer.
Maar helaas begon deze ook al een beetje te roken... Dus omarm ik toch weer mijn ouderwetse frituurpan en zoals ik eerder zei... af en toe een snackje is best goed.

NOTE: Ohja even voor de duidelijkheid... Voor mensen die dwepen met een airfryer omdat het gezond zou zijn... Weet jij eigenlijk wel uit hoeveel procent een kroket bestaat? Om van een frikandel niet te spreken. En helemaal niet over wat voor vet de fabrikant gebruikt!

00
 
home
home