logo

00   Fof-virus

Sommige mensen heben het fantasia optima forma virus (kortweg het fof-virus). Het is een hele belangrijke virus die jou wereld vrolijker, aangenamer, liever en kleurrijker maakt en het is zeker niet gevaarlijk.
Mensen die dit virus niet hebben leven in een sobere, monotone wereld en kunnen het niet hebben dat anderen het virus wel hebben. Het wordt heel erg als ze kritiek gaan leveren op mensen die dat virus wel hebben, want volgens hun zijn die mensen niet helemaal oké, zelfs een beetje boel gestoord. Tja… die mensen zijn er nou eenmaal, kunnen ze ook niets aan doen. Gelukkige mensen
Gelukkig zijn er ook mensen die het fof-virus wel hebben. Dit zijn vaak de gelukkigste mensen die elke dag lol hebben, ook al zijn ze doodziek, of wordt ze alles afgenomen. Deze mensen hebben ook een zeer levendige fantasie en weten van iets nutteloos iets leuks, geks of anders te maken.

Niet altijd overdraagbaar
Er zijn ook mensen die dit virus wel heel overduidelijk hebben en weten van alles iets moois te maken. Die mensen blijven altijd (tot op zekere hoogte) ergens wel de lol van inzien.
Dit tot grote irritatie en frustratie van mensen die dit virus niet hebben. Ze worden dan meestal boos. Tenminste ze worden eigenlijk niet echt boos, maar zijn gewoon jaloers op degene die dat virus wel hebben. Ze raken dan zo gefrustreerd, dat het soms agressieve vormen kan aannemen.
Soms… Soms kan iemand die dit virus wel heeft het overbrengen naar iemand die dit virus niet heeft, maar dat loopt vaak uit op een drama.

Hoe kom je er aan.
Hoe je aan dit virus komt? Daar is de wetenschap nog niet over uit. De ene zegt dat je er mee geboren wordt, de ander zegt weer dat het komt door een mysterieuze stofwolk en de ander denkt weer dat het komt als je er vatbaar voor bent.

Hoe herken je mensen die het virus hebben.
De schrijfster van dit verhaal, dat ben ik dus, heeft overduidelijk het fof-virus.
Ze bereid voedsel zoals het haast niemand doet. Maakt van dingen wat anderen weggooien toch iets moois en nuttigs en probeert van haar laatste jaren nog iets zonnigs te maken.
Neem nou eens het brood ‘Pinky’ die je hier op de site kan vinden. Niemand is ooit op die gedachten gekomen, zij dus wel.
Mensen die het fof-virus niet hebben gaven haar veel kritiek, vonden haar gestoord en zelfs een zogenaamde ‘professional’ bakster die denkt de wijsheid in pacht te hebben vond het belachelijk. Dit zijn overduidelijk mensen die dit fof-virus niet hebben.
Maar er waren ook mensen die het behoorlijk grappig en leuk vonden en schaterde het uit van het lachen. Dit zijn mensen die het fof-virus wel hebben en zo herken je mensen die het virus wel of niet hebben.

00
 
home
home