logo

00   Een echte oma

Je ziet het steeds vaker staan… zoals oma het maakte… Nou vind ik zoiets een vrij gevaarlijke uitspraak, want niet iedere oma kon eten koken. Er was eens keer een oma die haar kleinkind te eten gaf en dat kind heeft drie weken in het ziekenhuis gelegen wegens vergiftigingsverschijnselen!
Nou vind ik het wel een mooi woord voor Scrabble, maar de uitvoering vind ik toch wel minder.
Mijn moeder moest er altijd bij zeggen wat ze gekookt had, zodat we misschien nog kunnen zien wat het nou was.

Mijn oma vond het ook helemaal niet gek dat ik bij haar de pan leeg vrat! Maar oma’s kunnen niet altijd goed koken, échte oma’s wel, want...

- Echte oma’s kookten wel heel anders, echte oma’s kookten nog op houtgestookte fornuizen (soms op kolen) en op petroleumstelletjes. Als je dat nu nog doet, dan bellen ze gelijk de ambulance!

- Echte oma’s staan vaak ook uren in de keuken voor eten te maken. Want echte oma’s maken alles zelf. Mijn oma bakte het brood bijvoorbeeld altijd zelf, dat heeft ze mij ook geleerd.

- Echte oma’s hebben ook een bloedhekel aan Duitsers vanwege de oorlog, dat krijg je gewoon niet meer uit ze. Duitsers zijn gewoon slecht! Mijn oma praatte liever niet over de oorlog, want dan werd ze heel erg agressief en depresief.

- Echte oma’s geven kinderen snoepjes en geld. Moet je nu niet meer doen, want dan wordt je gelijk opgepakt! En wordt je aangezien als een ouwe viezerik!

- Echte oma’s vertroetelen je lekker en zeiken niet over hun pensioentje.

- Echte oma’s… Bestaan bijna niet meer. Oma’s zijn modern geworden. Oma’s gaan met de turbo en computertijd mee. Oma’s maken nu ook chemisch eten, oma’s kopen nu ook kan-en-klaar voer.

- Echte oma’s breien Godsgruwelijke truien voor je waar je echt voor lul mee loopt en breien sokken die voor geen meter zitten.

- Bij een echte oma ruikt het altijd muf.

- Echte oma’s zijn altijd heel lief tegen je, ook al ben je heel erg stout geweest.

- Echte oma’s…

IK WIL EEN ECHTE OMA!!!

00
 
home
home