logo

00   Dropbox vs Stack (Trans IP)

Heel veel mensen werken in de cloud en dat is heel handig, want je hoeft niets meer op je harde schijf te zetten en ook handig als je computertje naar de klote gaat, dan heb jij je spullen nog.

Nou heb ik een tijdje Dropbox en Stack en daar zitten wel grote verschillen in.

Stack
Als je je hier wilt aanmelden, dan moet je heel veel geduld hebben om de activatie te krijgen, want die wordt apart toegestuurd via de mail die je opgegeven hebt.
Dan moet je een app downloaden, installeren en de mappen die je wilt uploaden er in zetten. Zowel het activeren als mappen maken gaat niet eenvoudig en heb je toch wel kennis van zaken nodig. Iemand met weinig kennis zal hier toch wel aardig wat moeite mee krijgen.
De helpdesk is alleen te bereiken via hun site en je moet heel veel geduld met ze hebben, want 9 van de 10 keer begrijpen ze je niet en je bent al snel een halve dag bezig.
Ik had een probleempje dat hij 2 bestandjes blokkeerde wat niet mocht, maar mijn aangeboren geduld werd heel zwaar op de proef gesteld bij ze en na een halve dag was het voor mij klaar en kapte ik de verbinding. Ze denken vaak dat jij een it-er bent en geen digibeet.
In het begin was Stack gratis, maar na een tijdje wilden ze toch geld van je hebben, Je betaald dan voor 1 terra 6,05 p.m..
Op internet regent het ook klachten van mensen die Stack hadden en ineens moesten gaan betalen.

Dropbox
Bij Dropbox heb je een gratis versie, de basic, je krijgt dan 2 gb en je mag dan maximaal 3 apparaten gebruiken.
Dropbox is ook heel makkelijk te installeren en het synchroniseren werkt super makkelijk. Nadat je de app hebt gedownload, ga je deze installeren. Hij maakt dan gelijk een map aan (je mag kiezen waar) en je hebt in de Windows verkenner een nieuw mapje met de naam Dropbox en het bekende logootje.
Alles wat je hier neer zet gaat hij uppen naar de site (cloud dus).
Wil je een grotere ruimte, dan kan je 2 terra nemen en daar betaal je 12 euro pm voor en kan je ook veel meer apparaten gebruiken.
Dropbox blinkt uit voor mensen die niet veel verstand hebben van computers en al dat technische gedoe.
Dropbox kan zowel op Apple, Android, Linux en Windows werken en heeft als groot voordeel dat je txt bestanden makkelijk kan bewerken op welk systeem dan ook.
Wat wel een minpunt is van Dropbox is dat je gelijk 2 terra moet nemen en niet de mogelijkheid hebt voor 1 terra, beetje jammer

Veiligheid
Tja… Er bestaat nog een klein groepje mensen die denken dat ze veilig zijn. Deze mensen geloven ook nog in Hans en Grietje en de grote boze wolf!
Zodra je op internet gaat ben je ten allen tijde kwetsbaar. Op internet ben je nooit en ten nimmer anoniem. Sommige geloven nog een sprookjes, maar nuchtere mensen weten wel beter.
Natuurlijk kan je het proberen zo dicht mogelijk te maken, maar dat zal je nooit echt lukken.
Sommige cloud boeren zeggen wel dat hun cloud veilig is, maar ze bedoelen eigenlijk te zeggen dat ze hun best doen om het zo veilig mogelijk te maken.

Conclusie
Voor de normale mens is Dropbox het beste. Geen moeilijke toestanden. Jammer is alleen dat als je een betaalde versie neemt dat je gelijk 2 terra moet nemen.

Bij Stack moet je aardig wat van internet weten, want het is niet makkelijk te installeren en gebruiken.
Ook is de helpdesk een wassen neus, want daar moet je echt een dag voor uittrekken als je een probleempje hebt. Je moet wachten tot ze een keertje terug typen.

00
 
home
home