logo

00   Dromen

Ik heb nog een kinderbijbel van de zondagsscool toen ik nog heel klein was en dat is héél lang geleden! En waar ik nog wel eens in zit te snuffelen.
Ik ben absoluut niet gelovig en op sommige punten haat ik het geloof, maar ja... het is nog iets dierbaars uit mijn jeugd. Niet dat ik zo'n fijne jeugd had, in tegendeel zelfs.

Vaak zijn dromen een mengeling van wat je die dag of afgelopen tijd hebt mee gemaakt. Soms zijn dromen heerlijk, soms weer een complete nachtmerrie! Maar wat ik vannacht droomde....

Ik kwam te overlijden en dat is best eng! Ik werd in een klein benauwd kistje gestopt, waar ik net in paste, best eng als je het mee maakt!
Maar mijn ziel ging naar de hemel en daar kwam ik voor een poortje te staan. Niet wat men wel eens zegt voor een gouden hek, nee ook de hemel is gemoderniseerd, er stond een detectie-poortje!

Er stond een oude man bij die beweerde dat hij Petrus was. “Heb je de bijbel bij je”. Vroeg hij met een zware stem.
“Nee het spijt me. Maar ik wil wel even terug gaan om hem te pakken.” “Nee dat doen we hier niet.” “Joh, kom op, doe niet zo flauw. Jij vergeet toch ook wel eens wat.”
Na lang aandringen mocht ik het uiteindelijk even terug om mijn kinderbijbel te halen. Maar wat deed hij nou... Hij bracht me terug niet als mens, maar als een spinnetje!!!

Daar zat ik dan... op het plafond in mijn kamer met beneden mij de kinderbijbel. Ik perste een draadje uit mijn kont en ging zo naar beneden. Maar ongeveer dertig centimeter bleef ik hangen! Ik perste en perste... en ik kwam nog 1 centimeter naar beneden en bleef hard persen...

Ineens werd ik wakker! En wat denk je?

Ik had verdomme in m'n bed gescheten!!!

00
 
home
home