logo

00   Draadjesvlees

Iedereen heeft wel iets wat zij of hij lekker vind met eten. Ik heb ook iets wat ik heel erg lekker vind, alleen voer ik er een oorlog mee! Hoe dat komt? Lees maar verder. Ik ben gek op draadjesvlees, hele lappen kan ik wel opeten. Probleem is alleen hoe je het gaar kan maken. En dat is niet zo eenvoudig.
In de koekenpan gaat niet, want dat ding moet nogal lang gebraden worden, dus wordt de braadpan voor de dag gehaald en met de roomboter, kruiden en andere ingredi├źnten om hem lekker te maken moest je toch wel wachten... en wachten... en wachten.
Ohw ja... Ik deed het ook nog eens op een petroleumstel, want op een fornuis kost het je kapitalen om hem gaar te krijgen en een goed stuk draadjesvlees is ook al niet zo goedkoop.

Kortom... eindelijk lag hij dan op mijn bord te lonken van eet mij eet mij. Wat ik ook deed maar na 2 uur kauwen, was mijn kaak lam en het vlees was nog niet gemalen, dus deed ik verwoede pogingen om het stuk zo door te slikken, want weggooien is zonde. En zo was ik dan weer een illusie armer.

Maar toen kwam iemand op de proppen om mij een slowcooker aan te praten. Daarin wordt draadjesvlees heel gaar.
Dus ik zo'n dingetje van 3 1/2 liter aangeschaft en een lap gekocht.
8 uur laten sudderen... werd er gezegd. Kortom... mijn huis rook weer als vanouds lekker en ik was best benieuwd wat het resultaat was.

Na 8 uren wachten, kwijlend door het huis lopende zette ik de slow uit en pakte een stukje vlees... althans dat wou ik pakken. Dit bleek niet mogelijk te zijn, want het vlees was z├│ gaar dat het gewoon bij elke kleine beweging uit elkaar viel! Het was niet mogelijk om die lap er gewoon heel uit te halen.
Nu heb ik inmiddels 2 slowcookers... een van 1 1/5 liter en een van 6 1/2 liter en smul van het heerlijke draadjesvlees in kleine stukjes!

00
 
home
home