logo

00   Brood

Een brood moet langwerpig zijn met een bolle bovenkant, bolletjes of puntjes, dat is het standaard brood. Je hebt ook nog dat ronde platte brood, die meestal door Turken gegeten worden, maar de westerling wil daar nog niet helemaal aan, want die dingen zijn lastig te smikkelen.
Wat hier wel goed geïntegreerd is, is een stokbrood. Maar net als Chinees eten is het stokbrood hier geheel verkracht. Het Chinese eten is verhollandst, want echt Chinees eten wordt hier zo goed als niet gegeten. Dit geldt ook zo met het stokbrood. Echt Frans stokbrood smaakt heel anders dan wat ze hier verkopen.
Ik heb ooit een keer een echt Frans stokbrood gesmikkeld en dat is toch heel anders, want hier smaakt het gewoon naar wit brood.

Toen ik nog niet invalide was, was ik in parijs, kocht daar een stokbrood en allerlei kaasjes en ging bij de Sacré-Coeur op een bankje zitten smikkelen, ja dat is echt genieten. Nou vind ik zelf Parijs voor mij veel te druk, ik hou meer van rust.

Maar soms is er iemand die zich waagt aan een andere vorm van een brood, maar daar blijft het dan ook bij. Brood bak je in een broodbakblik en daarmee uit! Zelfs een casinobrood (rond en vierkant) liggen er al uit.

Het wordt nog gekker, want in cake mag je wel kleurstof doen, maar in brood is helemaal uit den boze. Ik heb een paar keer gedaan en toen de mensen het zagen kon ik bijna mijn grafzerk bestellen! Enkele vonden het wel grappig, maar de rest hadden zoiets van ga jij ff lekker dood mafkees!

Maar gelukkig zijn er mensen die aan al dit commentaar schijt hebben en toch doen wat ze willen. Helaas is dit wel een uitstervend ras en wil men alleen brood uit de super... nou ja brood... je hoeft geen tandjes te hebben om dat naar binnen te proppen, want een knapperig korstje is er ook al niet meer bij.

Ik ben zo'n uitstervend ras, want ik doe nog steeds leuke dingen met het maken van brood.
Soms gebruik ik mijn handen om brood een bepaalde vorm te geven, maar soms gebruik ik vormpjes.|
Pas geleden nog zag ik koekvormpjes (bekend als kano's) en al meteen sloegen bij mij de alarmbellen, want ik dacht wat met koek kan, kan ook met brood.

Maar helaas zijn er niet veel mensen meer die dit ook doen, want ze hebben allemaal geen tijd, zijn druk, geen zin of gewoon te lui om iets leuks te bedenken, jammer hoor, het is zo leuk...

00
 
home
home