logo

00   Bezorgkosten

Is jou internet-aankoop echt wel zo goed en voordelig? Na een lange speurtocht over het internet is me toch iets heel merkwaardigs opgevallen en dat zijn de bezorgkosten. Bedrijven zijn aardig creatief met geld uit jou zak te kloppen en het lijkt er zelfs op dat er veel verdient kan worden met die bezorgkosten. Bedrijven laten vaak niet zien hoeveel bezorgkosten ze vragen. Pas bij de aanschaf zie je een beetje smoezelig bij de nota de kosten staan en dat is soms best schrikken! ‘Ohw wat gaaf zeg! Die i-snak mobiel kost overal 80 euro en hier maar 70 euro! Die ga ik kopen!’ Je vult netjes je gegevens in en als je tot betaling over wilt gaan, zie je ineens dat de bezorgkosten 17,99 zijn! Doet dat even zeer!

Er zijn zelfs bedrijven die het nóg bonter kunnen maken. Als je iets bij hun koopt rekenen ze bijvoorbeeld 8 euro bezorgkosten, maar koop je er 2 dan betaal je 16 euro bezorgkosten!

Dat die vervoerder betaald moet worden, begrijpt iedereen, maar de kosten er van kan wel eens flink in de papieren lopen.
Dat dit moeilijk uitgezocht kan worden wat nou de werkelijke kosten zijn, zijn de winkeliers heel goed van bewust en zijn hier aardig creatief mee bezig.

Winkel A vraagt voor een artikel 11 euro en 6 euro bezorgkosten en winkel B vraagt 11 euro en vraagt 4 euro voor een zelfde artikel.

Of het volgende voorbeeld; je koopt bij winkel A een artikel van 10 euro en die vraagt (natuurlijk achteraf) 12,99 bezorgkosten. Bij winkel B koop je precies hetzelfde artikel en ook dezelfde bezorger (meestal is dat Post NL) en die vraagt 6,95

Als je het artikel in de winkel koopt, dan zit de bezorgkosten al bij de prijs in begrepen, want ook daar betaal je bezorgkosten, het moet namelijk ook naar de winkel gebracht worden.
Er zijn ook onlinewinkels die nog veel creatiever zijn en het je ‘gratis’ bezorgen als je boven een bepaald bedrag komt.
Trap jij daar even lekker in! Want die ‘bezorgkosten’ zitten dan wel in de prijs inbegrepen en dan kan het wel ineens. Maar boven een bepaald bedrag is meestal belachelijk hoog.

Het is dus heel goed opletten waar je het koopt, hoeveel het kost en wat de bezorgkosten zijn, want die kunnen vaak flink in de papieren lopen.

00
 
home
home