logo

00   Even lekker asociaal

Bij mijn weten heeft iedereen wel een tik, de ene wat minder dan de ander. Ik ken bijvoorbeeld mensen die een scheet laten als ze blij zijn en ik ken mensen, vooral mannen die beginnen te fluiten als ze staan pissen.

Ik heb ook een tik… en eerlijk gezegd schaam ik me er ook niet voor en vind het ook wel wel een grappige reactie.
Mijn stressfactor is zeer hoog, geef ik eerlijk toe en nog eerlijker gezegd veel te hoog. Ik kan er niets aan doen en heb allerlei dingen en therapieën geprobeerd, maar ik blijf een stresskip, aard van het beestje zou ik maar zeggen he.

Ik heb bijvoorbeeld ook reiki geprobeerd, dat is zo’n groepje mensen die denken te zweven, maar daarvan werd ik alleen maar agressiever van, want een half uur niets doen is niets voor mij. Desnoods lekker in je neus zitten boren, maar ik moet gewoon wat te doen hebben.

Ook heb ik een bijbelstudie bij de Jehova-getuigen geprobeerd. Ze zeggen namelijk altijd dat God geneest. Maar ze vergeten erbij te zeggen dat de dokter het honorarium opstrijkt!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik er wel een lollige tijd had gehad bij hun. Het deed me denken aan de kleuterschool juf. Die vertelde allerlei lugubere sprookjes over wolven die mensen op at en een heks (ander woord voor schoonmoeder) die kindertjes liet vermageren en een andere heks die een knappe griet die ze liet slapen door een appel door haar strotje te douwen.
Dit vertelde ze zo goed, dat je er bijna in ging geloven. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik een tante had die ook van dat soort rare ideeën had.
En zo geschiedde het ook bij de Jehova. Ze wisten het zo leuk te vertellen, dat je er bijna in ging geloven. Maar ik ben een onvervalste atheïst en zo eindigde het verhaal van de bijbelstudie.

Ik kreeg pillen van de dokter.. Dat was een gave tijd joh! Lekker trippen op de kosten van het ziekenfonds!!! Ik zag de hele wereld voor doedelzak aan.
Maar toen ik mijn schoonmoeder voor een schoonheid aanzag trad ik weer met een enorme schok terug op de wereld. Dit was dus ook niets. Dus ga ik het leven door als een onverbiddelijke stresskip.
Dat wil niet zeggen dat ik nooit een blij-ei ben, die momenten heb ik zeker wel en dat gebeurd regelmatig.
Maar er zijn ook momenten waarbij ik volledig op rust kom en daar maak ik dan ook regelmatig gebruik van. Alleen gaat er iets in mijn lichaam gebeuren wat ik niet onder controle kan krijgen. Tegenhouden gaat niet, dus moet ik het gewoon doen… En dat is gapen! Niet even gewoon lekker gapen… Nee… Heel die laadklep gaat zo wagenwijd open dat je gelijk de hele binnenkant kan zien!

Als ik in de natuur ben, waar je me regelmatig kan vinden, maken vliegen en andere vliegende insecten daar goed gebruik van. Met als gevolg dat ik die dag meer vlees eet, dan op een normale doordeweekse dag!
Nou is dat gapen bij mij geen probleem, maar als ik op de scootmobiel zit, kom ik ook op rust met alle gevolgen van dien. Mensen staan je dan aan te kijken zo van die heeft het zeker laat gemaakt.
Als ik dan twintig meter gereden heb komt er weer een vreselijke asociale gaap. Nou heb ik eens geprobeerd om te gaan eten als ik gaap, maar dat was ook geen succes, want het viel er dan gewoon uit!

00
 
home
home