logo

nagerecht Toetje     . Tiropitta (kaastaart)

500 gr feta

400 ml melk

6 eieren

40 gr boter

450 gr bladerdeeg

water

munt

 

Lekker makkelijk toetje, maar waar je zeker niet te veel van moet eten, want je wordt er dan wel erg misselijk van

Prak de feta met een vork in een ruime kom. Meng de melk erdoor. Voeg de geklopte eieren toe.
Bedek een ovenschotel of bakvorm van 22 cm rondom met bladerdeeg, waarbij de vellen over de vorm moeten hangen. Bedek dit met een laagje vulling. Leg een nieuw vel deeg op de vulling en vul dit opnieuw op. Maak op deze wijze laagjes tot de vulling op is.

Bedek het geheel met een laag bladerdeeg, beboter de bovenkant en laat de taart in 45 minuten goudbruin worden in een hete oven (200-250 graden).
Als je een rechthoekige bakvorm hebt, kan je de taart op Griekse wijze in vierkantjes snijden en serveren.

end
 
home
home