logo

nagerecht Toetje     . Kaneelmousse

150 ml melk

1 ei, gesplitst

3 el room

1 zakje vanillesuiker (5 gr)

3 blaadjes gelatine

1 1/2 el suiker

1 1/2 theelepel kaneel

 

Doe de blaadjes gelatine in ruim koud water en laat ze zacht worden. Breng de helft van de melk aan de kook.
Schep suiker en kaneel door elkaar en voeg dit mengsel aan de kokende melk toe.
Blijf zolang roeren tot de suiker geheel is opgelost.
Knijp na ongeveer 10 minuten weken de blaadjes gelatine goed uit, haal de pan van het vuur en los de blaadjes al roerend in het melkmengsel op. Breng de rest van de melk in een ander pannetje aan de kook.
Roer de eierdooier met de room in een kommetje los. Giet de kokende melk erbij en blijf 1 minuut roeren. Voeg het mengsel daarna aan het gelatinemengsel toe en roer het geheel goed door.

Klop het eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe. Spatel het eiwit door de mousse zodra het mengsel lobbig begint te worden. Verdeel de mousse vervolgens over twee glazen coupes of glazen bakjes. Laat de mousse, afgedekt met huis-houdfolie een uur in de koelkast opstijven en koud worden.

end
 
home
home