logo

nagerecht Toetje     . Gortepap

500 ml karnemelk

60 gram gort

suiker

1 el bloem

  Karnemelk gaat altijd schiften als je het verwarmt. Opzich is dat niet erg, maar erg smakelijk ziet het er nou ook weer niet uit. De manier die hieronder staat is een klein trucje die ik van Danuta kreeg (dank je wel).

Week de gort gedurende vier uur in water en laat het dan uitlekken.
Neem een schaaltje en doe daar 1 el bloem in en een beetje karnemelk en maak daar een papje van.

Zet de rest van de karnemelk op het vuur en breng het aan de kook, niet roeren en ook niet de pan bewegen!
Als de karnemelk begint te vlokken zet dan de mixer in de hoogste stand, doe het papje er bij en goed mixen. Nu doorkoken en de gort aan toevoegen. Laat de pap nog anderhalf uur zachtjes op zeer laag pitje staan en af en toe roeren.
Voeg suiker naar smaak toe.

tip

Als je liever koude gortepap hebt, doe dit geheel dan in een platte schaal en doe er huishoudfolie op zodat er geen vel op kan komen en laat het afkoelen. Zet het daarna in de koelkast.

Invriezen
Ik ben iemand die graag grote hoeveelheden maakt en dat invriest. Altijd handig, want zoals gortepap is aardig wat werk.
Ik heb op internet gezocht of je dit kon invriezen en de ene zei van wel, de ander weer niet, dus ging ik het zelf maar eens proberen met een klein beetje.
Resultaat: Je kan het heel goed invriezen, alleen was er wel één probleem als je het ging ontdooien... het was niet meer te eten! Dus niet doen.

end
 
home
home