logo

nagerecht Toetje     . Bessentoetje

200 gr rode bessen

100 gr frambozen

100 gr poedersuiker

saus:
1/4 ltr water

2 eidooiers

60 gr suiker

20 gr maïzena

2 el witte wijn

garnering:
4 el gezoete slagroom

4 mooie trosjes rode bessen

 

Dit is geen toetje meer... Dit is een feestgeval!

Bessen onder de koude kraan afspoelen, goed laten uitlekken en rissen. Twee derde van de suiker over de bessen strooien en een derde over de frambozen.

Voor de saus het water met de suiker aan de kook brengen, de met de wijn aangemaakte maïzena toevoegen (onder voortdurend roeren) en de gebonden saus van het vuur afhalen en afmaken met de beide eidooiers.
Op een heel laag vuur de saus al kloppend laten binden zonder koken en hem daarna laten afkoelen. Af en toe omroeren om velvorming te voorkomen.

Spuit van de stijfgeslagen slagroom met behulp van een gameerspuit een mooie rozet op de saus. Trosjes afspoelen, droogdeppen en langs de rand leggen.

end
 
home
home