logo

soep Soep     . Uiensoep Indische

11 witte uien in ringen (zoete ui mag ook, dan 6 grote)

3 tn knoflook, fijn gesneden

200 gr aardappelen, in blokjes

1 dunne prei, in ringen

paar takjes selderij, gehakt

1 1/2 ltr runderbouillon

2 lepels zilveruitjes

100 ml melk

1 tl foelie

pezo

25 gr boter

 

Eigenlijk heet deze soep 'Sop bawang', dit betekend uiensoep. Ik ben gek op uien en knoflook, dus was het zeker voor mij het proberen waard.
Deze soep kan je helaas niet invriezen, want als je het dan weer warm gaat maken, krijg je een wee-ige smaak

Smelt de boter en smoor de ui en knoflook 10 minuten tot het zacht en glazig is. Doe er de aardappelblokjes bij, en ook de prei en selderij. Zet ze even aan.
Giet de bouillon er op en breng het op smaak met zout en peper. Laat het een 1/2 uurtje koken.

Laat inmiddels de uitgelekte zilveruitjes zweten in boter, ongeveer 20 minuten, heel zachtjes aan.
Giet de soep door een zeef over in een schone pan en doe dan de inhoud van de zeef weer in de soep. Een staafmixer in de soep kan ook. Voeg melk en foelie naar smaak toen en serveer het met de zilveruitjes in de soep.

end
 
home
home