logo

soep Soep     . Raapstelensoep

400 gr raapstelen

150 ml creme fraiche

pezo

1 ui

250 gr aardappelen

800 ml kippenbouillon

50 gr boter

150 gr rauwe ham

 

Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden. De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.
Bak de ui ca.4 minuten zachtjes in de boter. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand en voeg de bouillon erbij en breng dit aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Doe dan de raapsteeltjes erbij, laat deze ongeveer 3 minuten meekoken.

Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer. Voeg naar smaak
zout en peper toe. Voeg de creme fraiche toe. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.

end
 
home
home