logo

soep Soep     . Bamisoep

125 gr Chinese bami

3 el plantaardige olie

300 gr varkenslapjes

1 ltr kippenbouillon

1 tn knoflook geperst

2 lente-uitjes

1 ui gesneden

bladselderij, fijn gesneden

 

Hier weer eens een hele makkelijke soep die zo gemaakt is en heel lekker is. Kook de Chinese bami volgens de gebruiksaanwijzing en spoel hem af.

Snij de ui in ringen en de lente-uitjes in kleine ringetjes. Snij ook de varkenslapjes in kleine dobbelsteentjes. Bak het eitje en snij hem in smalle reepjes. Breng de bouillon aan de kook. Fruit de ui met knoflook in de olie aan tot de ui glazig is. Voeg het varkensvlees en vers gemalen peper toe. Bak het vlees snel bruin.
Voeg de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook en laat het 5 tot 10 minuten doorkoken.
Roer de fijn gesneden bladselderij en de lente-uitjes er door heen. Verdeel de bami over de soepkommen en giet de bouillon er overheen.

end
 
home
home