columns Scootmobiel     . WMO

  De WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de vroegere WVG (Wet voorzieningen gehandicapten) van jou gemeente is degene die beoordeeld of jij wel of niet in aanmerking kan komen voor een scootmobiel. Je krijgt deze tegen vergoeding in bruikleen. Hoeveel je zelf moet betalen is inkomens afhankelijk.

Je krijgt niet zomaar een scootmobiel van de WMO. Hiervoor wordt je gekeurd door onafhankelijke artsen. Deze kijken gelijk of er misschien een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een speciaal aangepaste fiets of zo.
Als er dan besloten is dat je een scootmobiel krijgt, komt er nog iemand bij je om jou maten en gewicht op te meten, want zo'n scootmobiel wordt helemaal op jou maat gemaakt.

Dan moet je ongeveer nog ongeveer 2 maanden wachten, want hij moet speciaal voor jou gemaakt worden.

Als je hem dan eenmaal krijgt, komt er iemand mee die jou even alles verteld hoe alles werkt én je krijgt een oproep om even een 'les' te volgen om de scootmobiel beter te leren kennen. Het is aan te raden om hier naar toe te gaan, want zij kunnen je dingen laten zien en vertellen wat jij misschien nog niet wist.

 

end
home
home