columns Scootmobiel     . Winter

  snowscooterVele denken toch dat je 'veilig' bent als het gevroren heeft, maar niets is minder waar. Hierdoor gebeuren er wel veel ongelukken mee. Ook al rij je dan maar 15 km per uur, je kan een flinke glijder maken en voor je het weet is de scooter onbestuurbaar, met alle gevolgen.
Ik heb een filmpje op Youtube gezien van een paar jongens die met een scootmobiel het ijs op gingen, maar kregen hem er niet meer af omdat hij gewoon onbestuurbaar was.

Maar buiten het glijden om is er nog een aspect waar je zeker rekening mee moet houden en dat is met de accu's en de electromotor. Als het koud is, dan werken de accu's minder. Als er sneeuw ligt, moet de motor ook meer moeite doen om vooruit te komen.

Ga nooit rijden als je onervaren bent en/of als je de scooter net hebt als het glad is. De scooter ligt eerder op zijn kant dan je denkt, of nog erger... een auto is steviger dan jou scooter!
Bepaalde beroepsgroepen denken vaak dat ze de baas zijn op de weg en gaan voor jou echt niet aan de kant en geven jou zo min mogelijk ruimte (ervaring).

Moet je toch weg om bijvoorbeeld boodschappen te doen, probeer dan op rustige en vlakke stukken te rijden.

.Goede reis en rij voorzichtig!

 

end
home
home