columns Scootmobiel     . Wat is een scootmobiel

  Vroeger had je de rolstoel en dat was het. Een gezellig stukje rijden was er niet bij, want een rolstoel vergt nogal veel energie als je niet geduwd word door een ander.
Na een kwartier hing je tong dan ook op je knieën. Nou heb ik dan over een gewoon mens en niet over een top-atleet.
Boodschappen doen was vaak een hele toer en je zei niet ik ga even gezellig boodschappen doen.

Toen kwam de electrische rolstoel. Heel handig, maar je kon er niet veel mee doen, want de accu's waren nogal snel leeg. Daarbij komt ook nog eens dat regen een grote vijand is.

Ik heb geen bewijzen en of het waar is weet ik ook niet, maar ik vond een summier stukje dat in 1968 de Amerikaan Al R Thieme de scootmobiel uitgevonden.
Het eerste officiële model De Amigo is ontwikkeld in zijn eigen werkplaats met de aan de motor voorzijde. Mensen met een mobiliteitsbeperking konden zich dan toch verplaatsen.

Scootmobielen werden nog niet zo lang geleden ook wel gekscherend 'invalidekarretje' genoemd. Maar dat ligt ver achter ons, want tegenwoordig is de scootmobiel electrisch dus fluisterstil en hypermodern.

Kortom; men is ondanks de handicap toch mobiel en je zit niet meer in een oudbollig karretje, maar in een hypermodern vervoer die speciaal aangepast voor jou is

 

end
home
home