columns Scootmobiel     . Verlichting

  Sommige mensen die een scootmobiel hebben maken van hun voertuig een ware etalage van versieringen aan de scootmobiel en dat is toegestaan, mits het binnen de perken blijft. Ik ken iemand die hem zo versiert heeft, dat je de scootmobiel bijna niet meer herkend!

verlichtingNederland is een heel mooi land, alleen regent het nogal veel, waarbij donkere wolken mee spelen. Verlichting is dus noodzakelijk zodat je voor het overige verkeer goed zichtbaar bent. Sommige scootmobielen hebben een goede led verlichting die zuinig zijn en bespaard op de accu. Is de verlichting van jou scootmobiel sumier, dan zijn er altijd mogelijkheden om het beter te maken zonder te gaan slopen of een technische knobbel te hebben.
Je kan in de fietswinkels en op internet hele goede fietsverlichtingen kopen voor zowel voor als voor achter. Pas wel op met verlichting aan de voorkant dat het licht niet te fel is en dat je de tegenligger verblind.

tip Bij het kopen van verlichting moet je er op letten dat het geen knoopbatterijen (van die kleine rondjes) in zitten, maar AA of AAA batterijen (ook wel bekend als (mini) penlite's). Deze kan je vervangen door oplaadbare batterijen. Dit bespaart je heel veel geld, alleen de aanschaf is een breekpunt, maar dan niets meer. Als je hem niet meer nodig hebt zet je hem aan de oplader en zo ben je verzekerd dat je altijd verlichting hebt.

Extra veilig
Ook kan je voor een paar euro reflectoren kopen die je op de scootmobiel kan plakken voor nog meer extra veiligheid. Je kan oranje en rode kopen. De oranje doe je aan de zijkant en de rode aan de achterkant.

Nu weet je zeker dat je gezien wordt.

 

end
home
home