columns Scootmobiel     . Veiligheid

  vlagÉén van de belangrijkste onderwerpen in het verkeer is toch de veiligheid. En zeker het verkeer agressiever wordt is het zeker oppassen.

Omdat we op een klein voertuig rijden die ook nog eens heel stil is, is het zeker belangrijk om hier aandacht aan te schenken. We moeten zeker gezien worden!
Dat wil niet zeggen dat we gelijk allerlei verlichting toeters en bellen aan onze scooter moeten gaan maken, want dat is nou ook weer niet nodig en de vraag is wel of het mag.

Sommige hangen een reflecterend hesje aan de leuning, maar dat kan niet altijd. Als je een scooter zoals ik heb (foto hiernaast) dan gaat dat niet. Sommige mensen hebben ook een tas die je bij speciaalzaken kan kopen en die je aan de rugleuning kan maken, ook hier dus geen reflecterend hesje.

Wat een goede optie is, is een veiligheidsvlag, die je hier ook op de foto ziet. Deze kosten maar een paar euro en kunnen makkelijk bevestigd worden zonder dat je de scooter beschadigd. Ik had er ook eens een gezien die aan de top een klein rood lampje had, maar dat vind ik nogal overdreven en maakt het ook extra duur.

Ik wens je veel rijplezier.

 

end
home
home