columns Scootmobiel     . Telefoneren

  Ik heb het internet afgespeurd, maar kon eigenlijk nergens vinden of je nou wel of niet mag telefoneren op een scootmobiel. Deze vraag ook aan de politie gesteld en die moesten het ook opzoeken. Het blijkt dus niet te mogen! Een scootmobiel is gemotoriseert verkeer en die mogen dat niet.
Natuurlijk is het beter dit niet te doen en als je het toch wilt doen, zet dan eerst de scootmobiel op een veilige plaats waar niemand last van heeft en ga dan bellen.

Handsfree
Er is ook een andere manier om te bellen en dat is handsfree bellen. Dit kan op twee verschillende manieren:
Met kabeltje
Je plugt een headset in de telefoon en stopt de telefoon in je zak. Hier zit wel een nadeel aan vast, want je zit vaak met het draadje te klojo-en.
Bluetooth
Met een bluetooth ben je helemaal vrij en heb je nergens last van. Er zijn wel twee grote nadelen met bluetooth.
Als je er een neemt met een oorhaakje (die zitten wat steviger aan je oor) en je bent bril dragend, dan moet je wel een zo plat mogelijk haakje nemen. Hiermee voorkom je dat het pijn gaat doen aan je oor. Zo wie zo is het verstandiger om een plat haakje te nemen, niet alleen omdat het steviger zit, maar je voelt hem ook amper.
Oordopjes zijn ook heel fijn, alleen merk je niet als ze er uit vallen en dan ben je ze kwijt (dit is mij ook al een paar keer overkomen).
Ik maak nu een koortje aan het oortje (met haakje), dan raak ik hem nooit kwijt.

telefoonUniversele fietshouder
Je kan ook een universele fietshouder kopen (zie foto hiernaast). Deze heeft als voordelen dat jou mobieltje lekker droog zit als het regent en je kan gewoon bij de toetsjes als hij er nog in zit. Hij is ook heel makkelijk te bevestigen door middel van een schroef.
Natuurlijk is niet elke telefoon even groot en dat is ook met deze houder. Je hebt de keus uit de volgende mogelijkheden:
S = 127 mm x 60 mm
M = 140 mm x 70 mm
L = 145 x 79 mm
XL = 168 mm x 79 mm
XXL = 168 mm x 88 mm

NIET VERGETEN!
Mocht je van je scootmobiel afstappen, vergeet dan niet de telefoon er uit te halen! Deze hoef je niet uit het hoesje te halen, maar er gewoon af te klikken.

tipNeem een extra grote waar jou telefoon ruim in past. Je kan dan bijvoorbeeld het headsetkabeltje er ook in doen en andere kleine

 

end
home
home