columns Scootmobiel     . Stoep op/af

  stoepSommige mensen vinden de stoep heel interessant en willen die graag van dichtbij bekijken! Meestal doen ze dat op een vrij lompe manier en gooien hun hele lichaam in de strijd om die stoep toch eens van dichtbij te gaan bekijken.

Nog 'leuker' wordt het als een passant langs komt. Deze stelt dan de wetenschappelijke vraag aan je; 'Bent u gevallen?' Met deze interessante vraag geef je natuurlijk het meest gevatte antwoord; 'Nee. Ik zoek mijn contactlensen!'

Goed... zullen we weer even serieus worden?
Heel veel mensen denken dat je met een scootmobiel niet om kan vallen. Dat is een hele grote fout, want met een scootmobiel kan je heel makkelijk omvallen. Een gevalletje van omvallen wat heel vaak voor komt is als je de stoep op of stoep af gaat.
Tekening 1 laat zien hoe het dus niet moet. Zodra het rechterachterwiel de stoep op gaat, dan gaat de scootmobiel kantelen en voor jij het in de gaten hebt, lig je op de stoep, met alle gevolgen van dien.

Tekening 2 laat zien hoe het wel moet. En dan is het nog oppassen.
Je rijdt rustig naar de stoep toe, voorzichtig klim je met je voorwiel de stoep op. Ben je halverwege de stoeprand, dan geef je flink gas anders kom je de stoep niet op.
De achterwielen moeten namelijk meer mee dragen dan het voorwiel. Wat dacht je van de motor en de accu's en wat weeg je zelf?

Waar je ook op moet letten is dat de stoep niet té hoog is. Je begrijpt het al... je komt vast te zitten.

Ga dit maar eens oefenen op een rustig plekje. Je zal merken dat dit toch wel wat vaardigheid vereist.

 

end
home
home