columns Scootmobiel     . Powerbank

  Het klinkt misschien als iets engs, maar een powerbank kan je ook vrij vertalen in een externe batterij. Het is verstandig om altijd je mobieltje bij je te hebben, mocht er iets gebeuren, dan kan je altijd iemand bellen zoals bijvoorbeeld de pechhulp. Maar gebruik je Google maps (zie navigatie) omdat je graag met het mooie weer eens lekker aan het ronddolen bent... dan is hij snel leeg!

Een mobieltje is heel hard vooruit gegaan en je kan er steeds meer en meer op doen, van boekje lezen tot internetten, appen, bellen en ga zo maar door.
Één ding is wel achter gebleven en dat is de batterij, voor je het eigenlijk in de gaten hebt is hij zo leeg.
Gebruik je Google maps, dan is hij helemaal al zo leeg! Dit komt door de GPS die je nodig hebt voor de navigatie. Een wedstrijdje doen wie het eerste leeg is, de scootmobiel of je mobieltje, dan is jou mobieltje een duidelijke winnaar!

Maar voor elke oplossing is wel een probleem en voor elk probleem is wel eeen oplossing. En ook in dit geval is er een oplossing.
En dat is een powerbank, een externe batterij dus. En zoals ik al schreef is voor elke oplossing wel een probleem en als je op Google naar powerbank gaat zoeken, wordt je geconfronteerd met termen die geen hond snapt, dus een powerbank kopen is nogal een probleem, zeker als je er geen verstand van hebt.

powerbankEen powerbank heb je in verschillende sterktes en in dit geval is hoe sterker, des te beter. Deze sterktes worden uitgedrukt in mAh (Milliampère-uur) ik ga niet verder in details, maar hoe hoger de mAh des te vaker kan je je mobieltje laden en krachtiger is de powerbank.

Beneden de 10.000 mAh moet je niet nemen, daar krijg je spijt van, maar vanaf 10.000 mAh zit je goed. Natuurlijk hoe meer hoe beter en als je er een hebt van boven de 10..000 mAh, dan kan je zelfs redelijk je tablet mee opladen.

Pas wel op, want je kan er geen laptop mee opladen! Deze zijn er wel, maar die zijn ook veel duurder!

Je hebt al een goede powerbank van 12.500 mAh voor net geen 26 euro en daar kan je gemiddeld 6 keer jou mobieltje mee opladen en ongeveer 3 keer jou tablet. Dus mocht je Google maps gebruiken, dan kan ik je echt een powerbank aanraden zodat je nooit zonder staat.

tipMocht je het even niet meer weten, hier mijn tip:
De Trust Urban Primo Powerbank 12.500 mAh Zwart. Te koop bij Coolblue voor nog geen 26 euro. En er zit gelijk ook een goede zaklamp in.

Je kan er niet alleen je mobieltje mee opladen, maar wat dacht je van je tablet, camera, TomTom of e-reader

 

end
home
home