columns Scootmobiel     . Snowmobiel

  Het is nu tien december 2017 en er is al aardig wat sneeuw gevallen. De straten zijn veranderd in een sereen wit dekentje en ik moet nog wat boodschappen hebben, niet echt het juiste weer om er eens met de scoot op stap te gaan, maar helaas moet ik wel, want ik moet toch een aantal dingen hebben voor het weekend en volgende week zou het helemaal slecht weer worden.

Ik pakte me goed in en zag er nu uit als een Michelin-vrouwtje, haalde diep adem en begon vol goede moed aan de reis naar de supermarkt, een rit van 1,7 kilometer. Ik hou niet van reclame te maken, dus zal ik de naam Jumbo maar niet noemen.
snowmobielNou is er overal gestrooit, behalve op fietspaden en voetpaden… typisch weer zo’n beleid van de gemeente, want fietsers en voetgangers tellen niet mee. En eerlijk gezegd begon de rit al heel goed, want ik was nog net het huis uit en ik merkte dat de scoot een iets andere weg ging volgen dan wat ik eigenlijk wou.
Nou heb ik het voordeel dat ik weet wat ik moet doen als je gaat glijden, want jaren en jaren heb ik op de brommer gezeten, ook in de winter. Nou heeft een brommer maar twee wielen en ik zit nou op een driewieler, dus blijf ik iets beter zitten. Maar omdat het nu mijn eerste winter is, moet ik toch wel even goed kijken hoe mijn scoot reageert met deze gladheid.
Ik hoorde de sneeuw kraken onder me, maar met een voorzichtig gangetje kwam ik toch goed vooruit.

Fietsers reden heel voorzichtig en dat was voor mij ook een reden om rustig te rijden. Ik zag een fietser die onderuit ging, maar dat was zijn eigen schuld, want welke gestoorde gaat nou appen op de fiets met dit weer! Daar heb ik dus totaal geen medelijden mee. Vind zo wie zo belachelijk dat men tijdens het rijden gaat appen. Ik ben ook een groot voorstander van hele zware boetes en vind dit vallen onder misdrijven.

Maar nu diende het volgende probleem aan, want ik moest een bruggetje over. Dit bruggetje staat berucht omdat er in de winter nooit gestrooit wordt en dit verandert in een ijsbaan.
De fietsers waren al afgestapt en ik voelde mijn scoot al een beetje glijden, maar ik hield hem goed onder controle. Toch best wel fijn als je ervaring hebt, ervaring die je nergens even kan leren.

Mijn scootmobiel was even een snowmobiel

 

end
home
home