columns Scootmobiel     . Schelden en vloeken

  Ik rij nou al een tijd rond met mijn scootmobiel en ik ‘geniet’ ervan dat ik toch ondanks mijn handicap een beetje van mijn vrijheid kan genieten.
Ik rij door bos en hei en stad… Dat laatste geeft nogal wat problemen. Ik rij lekker rustig door de stad heen en als het erg druk is, rij ik stapvoets. Nou weet ik dat er scootmobielrijders zijn die vol gas door het voetgangersgebied rijden, maar ik rij gewoon lekker rustig.
Je moet wel een hele dikke huid hebben, want vloek en scheldpartijen komen jou richting op.

Ook zijn er van die mensen die jou allerlei ziektes gunnen en tegen die mensen zou ik zeggen… ik hoop dat jij binnenkort ook invalide wordt en in een scootmobiel moet rijden en dan hoop ik dat mensen jou dan al die ziektes gunnen, kijken hoe je dan piept!

Als je in een drukke winkelstraat rijdt, dan rij ik heel voorzichtig, maar desondanks is een ongeluk niet helemaal te voorkomen.
Ga gewoon eens in een drukke winkelstraat staan en kijk eens naar de mensen hoe ze lopen.
Ze lopen even rechtdoor en ineens gaan ze naar links of rechts zonder om te kijken. Ook zijn er mensen die naar achteren lopen zonder te kijken.

Als scootmobielrijder moet je met die fratsen rekening houden en dat valt zeker niet mee.
Vandaag zaterdag 30 maart, heerlijk weer en ik genoot van het mooie weer en was even naar de super geweest om melk te halen.
Ik reed ongeveer 5 km p/u in de drukke winkelstraat en remde regelmatig voor het overstekende ‘wild’.
Ineens… uit het niets… liep een jongen pal voor mijn scootmobiel. Hij keek totaal niet waar hij liep en een ongeluk was niet meer te vermijden. Men kon ook zien dat ik niet hard reed, want ik stond meteen stil, maar desondanks lag hij toch op straat.
Natuurlijk kreeg ik een hele scheldkanonnade mijn richting op, want natuurlijk vind men dat het mijn fout is.
Vind het wel jammer dat men gelijk oordeelt dat het jou fout is zonder na te denken van wat er gebeurd is.

Dus mensen… Hou nou eens op met die grote waffel te geven. Denk eens hoe het gebeurd is en ga niet gelijk oordelen. Het is niet altijd de schuld van de scootmobielrijder.
Ik geef eerlijk toe dat er figuren bij zitten die gewoon vol gas door de straten rijden, maar oordeel niet iedereen die een scootmobiel heeft. Er zijn ook goede rijders.

Bijvoorbaat dank.

 

end
home
home