columns Scootmobiel     . Racemonster

  Ik ben eigenlijk altijd netjes en rustig in het verkeer geweest. Ik heb ruim 35 jaar brommer/scooter gereden en eigenlijk nooit een bekeuring gehad. Ook reed ik geen kleine afstandjes, maar ik was min of meer een kilometervreter.
Ik ging ook op de scooter naar het buitenland en dan leer je echt wel scooterrijden, maar ook goed opletten. Sommigen vonden me té braaf, maar daar had ik maling aan. Als er een (lange) rij auto's stonden te wachten, sloot ik netjes achteraan.

raceNu ik zelf in een scootmobiel rij (bij mij gewoon scooter of scoot genaamd) is het net zo en rijd ik voorzichtig.
Op voetgangersterrein rijdt ik 4 á 5 kilometer per uur en op het fietspad 15, harder kan hij overigens niet. Maar ook in winkels rij ik heel erg langzaam. Wel hoor ik voetgangers regelmatig schelden. Vaak kijken ze zelf niet uit en steken zonder om te kijken ineens over en dan zitten ze tegen mijn voorbumper.
Hier in de winkelstraat is het vaak erg en krijg ik menig verwensing naar mijn hoofd gegooid.
Misschien is het goed dat deze mensen ook eens in een scoot terecht komen, kijken of ze dan ook zo praten.

Natuurlijk kom ik ook andere scootmobilisten tegen die er flink mee racen, ook op het voetpad. Dat men daar iets van zegt vind ik normaal en ook logisch. Deze mensen hebben ook echt niet door welke regels er gelden voor een scootmobiel op een voetgangersterrein. Ik zie ze zelfs in de winkel hard rijden! Deze mensen begrijpen niet dat hij/zij andere scoot gebruikers belachelijk en gehaat maken.
Deze mensen zou je gewoon eens flink met de feiten op de neus moeten drukken, want ik vind het echt belachelijk dat men zo hard rijd in deze zones waar je maar 6 km mag rijden (liever iets langzamer).

 

end
home
home