columns Scootmobiel     . Feest!

  Feest? Ja feest!
Ik weet niet hoe het met jou was toen je jou eerste scoot kreeg, maar hier was het groot feest! Eindelijk was hij er dan!

BentleyNa maar liefst vijf maanden wachten (?!) kreeg ik dan mijn officiële scoot. Vier en halve maand heb ik thuis moeten zitten en na inzet van de WMO waar ik geklaagd had kreeg ik dan een tijdelijke scoot.
Natuurlijk was ik daar blij mee, want ik kon weg, weg van huis. En ook elke dag ging ik rond toeren en ik kon weer mijn eigen boodschappen doen.

Maar vandaag kwam hij eindelijk dan, mijn scoot! De laadklep ging open van de vrachtwagen alsof een cadeautje uitgepakt werd en daar stond hij dan te blinken, mijn nieuwe scoot!

Vrachtwagenchauffeurs geven hun wagen een naam, boten bezitters geven hun boot een naam, orkanen krijgen een naam en mijn scoot heet Briesje (Breeze S3). Ik liet hem vol trots aan iedereen zien, want ik was er blij mee, héél blij! Natuurlijk waren er jaloerse mensen bij, dat blijf je altijd wel houden, maar ik... ik was zo trots als een pauw.

Mijn scooter (die overigens Nosje heette (Yamaha Neos) die ga ik nu verkopen, daar kan ik niet meer op rijden, want mijn rug is niet meer bestand tegen het schokken en stoten, dus kan hij na trouwe dienst naar een andere eigenaar. Het tijdperk van vakanties met de scooter is nu definitief voorbij en ik heb het geaccepteerd.

Door het mooie weer ben ik nu bijna een Surinaamse aan het worden zo bruin ik ben en geniet elke dag dat ik lekker naar buiten kan en lekker kan toeren.

Het was een moeilijke tijd, een zware tijd, maar nu ga ik weer verder met de rest van mijn leven en daar ga ik van genieten.

 

end
home
home