columns Scootmobiel     . Belachelijk leuk

  Er zijn genoeg mensen die scoot rijden en die eens graag met vakantie willen. Maar Nederland is een duur land als je ergens huisje wilt huren, dus moet je iets gaan bedenken zodat je wel op vakantie kan hadden aantal mensen bedacht. En het idee werd een mini-caravan die ultra light is.
Wat een belachelijk idee hoor ik je zeggen, maar is dat wel zo? Waren het Don Quichots of Einsteins... ik laat dat maar even in het midden.
Eerlijk gezegd vind ik het idee belachelijk leuk. Of het ook echt uitvoerbaar is betwijfel ik. Ik zie zeker wel de grappige kant, maar ook de nadelen.
Een scoot is er niet op gebouwd om een caravan te trekken (het idee alleen al werkt op mijn lachspieren).

grappigMaar op YouTube kan je inderdaad filmpjes vinden van mensen die een mini-caravan hebben gemaakt voor achter een scootmobiel. Deze zijn zo klein dat je er net in kan liggen. Nu ik het zelf met eigen ogen heb gezien, kwamen bij mij gelijk een aantal vragen naar boven.
Stel dat jou scoot een actieradius heeft van 50 km, wat wordt het dan met die caravan er achter. Ik denk toch dat dat een heel stuk minder zal worden. Dit houdt dus ook in dat je minder ver kan rijden en dat je dan ergens een oplaadpunt moet hebben en je ongeveer zes uur moet wachten voor hij weer geladen is... Dat schiet dus niet echt op.
Reserve accu's mee nemen is ook geen goede optie, want dat is vaak een heel karwei om ze te vervangen en de batterijen wegen ongeveer 25 kilo per stuk! En je moet er dan 2 hebben, dus 50 kilo extra gewicht! Dus toch maar een duur huisje huren in Nederland, want deze Don Quichots halen het niet bij de werkelijkheid.

Maar het idee is wel belachelijk leuk!

 

end
home
home