columns Scootmobiel     . TomTom

  Eigenlijk een best leuk en grappig onderwerp die best serieus kan zijn, navigatie op de scootmobiel.
Maar als je veel tochtjes maakt, dan is dat ding wel een uitkomst. Je zit dan niet meer met een kaart te klooien, maar gewoon lekker ontspannen met de TomTom.
Er zijn genoeg manieren om zo'n ding aan jou scootmobiel vast te maken. Zelf heb ik ook een telefoonstandaard gemaakt met een bluetooth oordopje zodat ik onderweg gebeld kan worden en zelf kan bellen.

Voordelen:
Het grote voordeel van een TomTom is is dat je nooit meer verdwaald. Je kan precies zien hoeveel kilometer je hebt gereden. Als je de TomTom home neemt op je pc dan ben je altijd up to date.

Nadeel:
Een TomTom gaat maar ongeveer 3 1/2 uur mee en dan moet hij weer opgeladen worden. Neem onderweg een bakkie koffie en laat hem daar dan even op.
Wat ook een heel groot nadeel is, is dat de TomTom niet ingesteld kan worden op fiets of voetganger.

Winkel
Ga eens naar een winkel om je eens goed te laten informeren. Koop het niet online, want daar krijg je niet de tips die je in de winkel krijgt en die je wel nodig hebt. Ook kunnen ze goed advies geven welke TomTom je moet kopen en wie weet willen ze je ook wel helpen om een standaard op jou scootmobiel te maken.

Google maps
Een geduchte concurent van de TomTom is Google maps. Deze doet het bijna net zo goed als de TomTom, ook al heeft Google soms rare gewoontes.
Google maps heeft ook een groot aantal voordelen vergeleken bij de dure TomTom. Ik zal je ze even hier opnoemen.

Google maps is (nog) gratis. Waarom 'nog' tussen twee haakjes? Een bedrijf biedt nooit iets gratis aan. Of je moet er voor betalen, of je wordt bestookt met reclames. Tot heden is het ons bespaart gebleven bij maps.

Nog een groot voordeel is dat Google maps ook voor fietsers en voetgangers is. Ga je een lekker stukje rijden, dan zet je hem op fiets. Ga je in een stad of dorp rijden waar alleen wandelaars mogen komen, dan zet je hem op wandelroute.

let op! Als je een scootmobiel hebt van de WMO, mag je deze niet beschadigen en geen gaatjes in boren. Hou hier rekening mee als je een TomTom gaat aanschaffen.

Hou er wel rekening mee dat jou batterij heel snel leeg is! De GPS die je hiervoor nodig hebt vreet je batterij zo leeg!

 

end
home
home