columns Scootmobiel     . Krachtig

 
brug

Jou scootmobiel is een ware krachtpatser, tenminste de meeste. Ze kunnen maar liefst een helling op van 20 graden! Dit zal mij niet overkomen zou je zeggen, maar vergeet niet dat er overal bruggetjes zijn die wel zo'n stijle helling hebben en voor je het weet sta je er zelf voor.

Natuurlijk aarzel je dan om er overheen te gaan, maar soms kan je niet anders. Hier een tip hoe je het kan doen.
Normaal zit je rechtop in de scoot (a), maar als je een stijle helling op gaat is het wel noodzakelijk dat je naar voren buigt (b) tot je op de brug bent. Blijf je rechtop zitten, dan heb je kans dat je naar achteren kukelt en dat is nou niet iets waar we op zitten te wachten.

waarschuwingKijk goed in de beschrijving van jou scoot of deze wel zo'n helling kan maken. Mocht dit nou niet zo zijn, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan!

wind Nog zo' n leuk iets waarvan je kan zien dat je scoot een ware krachtpatser is, is de wind en wel te verstaan tegenwind.
Als je op het fietspad rijdt, dan schieten de fietsers je voorbij als je wind mee hebt. Maar als je wind tegen hebt ben jij aan de beurt, want wind heeft niet veel invloed op jou scoot. Ze trappen zich rot en jij zit heerlijk rustig op de scoot.

Als je wind tegen hebt, dan heb je wel een nadeel, want je zit stil. En stil zitten betekend wel dat je het sneller koud hebt. Gelukkig zijn daar ook genoeg middelen voor die je hier op de site kan lezen.

 

end
home
home