columns Scootmobiel     . Categorie

  stuiteren

Comfortabel rijden op de scoot wil iedereen natuurlijk en dat heeft zeker ook met de vering te maken. Je moet niet over de weg stuiteren, maar het moet zeker ook geen kerkbankje zijn. Daarom zijn er categorieen in scootmobiels.

Als jij een klein mager mensje bent heb je echt geen zware categorie nodig, De zwaarste is trouwens categorie 11, want dan zou je niet echt lekker rijden. Als je dan over een drempeltje gaat, dan vlieg je gelijk de lucht in!

Ben je nou te klein voor je gewicht en nogal fors gebouwd, dan is categorie 11 weer heel goed voor je en zweef je over de weg zonder je amper een kuiltje of bubbeltje voelt.

Maar ook jou handicap heeft er mee te maken. Heb je last van je grote teen, dan heeft dat niets met vering te maken, maar als je rug niet goed meer is, dan is vering heel erg belangrijk, want elk stootje kan behoorlijk pijn doen.

Als je gekeurd gaat worden door de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), dan wordt hier zeer zeker naar gekeken.
Daarom is het ook heel moeilijk zelf een goede scoot aan te schaffen, want het hangt van heel veel factoren af welke scoot voor jou het beste is.

Vreemd genoeg kan je hier op internet hierover niet veel vinden, dus echte voorlichting kan je hierover niet vinden.
Als je er een krijgt van de WMO, dan hoef je hierover geen zorgen te maken, want die weten precies wat jij nodig hebt, maar als je er zelf een gaat kopen, moet je ook hiermee heel goed rekening houden.

 

end
home
home