columns Scootmobiel     . Afikim Breeze S3

  eendOké... normaal hou ik niet zo van reclames, maar voor dit maak ik even een uitzondering, want zelf heb ik Afikim Scootmobiel Afikim Breeze S3, kortweg een Breeze S3, door mij Briesje genoemd. Met deze scootmobiel rij je niet over de weg, maar zweef je. Dat komt door de zeer uitstekende vering goede schokdempers.

De vering kan je vergelijken met een Citroën 2CV, ook wel bekend als het 'lelijke eendje'.
Deze scootmobiel heeft niet echt de vorm van een scootmobiel, maar meer van een trike. Je benen zitten nu ook beschermt bij een kap zodat je minder last hebt van de wind en in de kap zitten twee opbergruimtes voor bijvoorbeeld de telefoon, sleutels of wat dan ook. Ook heeft deze een extra grote bergruimte in de vorm die achter de stoel zit. Dat is heel uniek, want dat zie je bij geen een scootmobiel voor zover ik weet.
scoot Deze scootmobiel heeft ook led-verlichting die niet alleen zuiniger is, maar ook een heldere straal geven en is geen aanslag op je accu.

Hij is ook een stukje breder en langer dan de standaard scootmobielen. Hij is 68 cm breed en 155 cm lang, een gewone scootmobiel is ongeveer 110 cm bij 56 cm, dus dat scheelt nogal.
Wat ook opvalt is zijn stuur. Een gewone scootmobiel heeft een ronding en deze heeft een soort bromfietsstuur.

De acceleratie is 50 km en zijn topsnelheid is 15 km en wat heel erg fijn is... hij is fluister-stil.

Of ik ook min-punten had? Ja ééntje! Zijn toetertje is belachelijk! Dat hoort niemand en daar reageert ook niemand op!

 

end
home
home